Efsanevi müzisyen Joe Cocker öldü

Blues ve rock müziğin efsanevi ismi Joe Cocker, 70 yaşında yaşamını yitirdi. Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören İngiliz sanatçının ölüm haberini menajeri Barrie Marshall doğrularken, Sony şirketinden yapılan açıklamada “Joe Cocker, akciğer kanseriyle zorlu bir savaşın ardından 22 Aralık 2014 günü hayatını kaybetti” denildi. The Beatles’ın ‘With A Little Help From My Friends’ şarkısı ‘cover’ının yanı sıra You Are So Beautiful ve Up Where We Belong şarkılarıyla tüm dünyada bilinen müzisyen, 40 yıllık kariyeri boyunca 25 albüm çıkarmıştı. Joe Cocker ayrıca müzik endüstrisine katkılarından dolayı 2007 yılında Britanya İmparatorluğu Şövalyelik Nişanına layık görülmüştü.

Joe Cocker /Unchain My Heart


Jennifer Warnes ve Joe Cocker
1960’lı yıllarda ünlenen Cocker, The Beatles gibi pek çok sanatçının popüler şarkılarına yaptığı cover’larla tanınmaktaydı. The Beatles’ın “With a Little Help from My Friends” parçasının Cocker yorumu 1968’de İngiltere listelerinde bir numaraya yükselmeyi başardı. Sanatçı, şarkıyı 1969’da Woodstock Festivali’nde seslendirdi. Bu yorum aynı zamanda The Wonder Years dizisinin jenerik müziği oldu. Cocker’ın 1975’te çıkan “You Are So Beautiful” adlı single’ı Amerika Birleşik Devletleri listelerinde beş numaraya yükseldi. 1960’lı yıllardan itibaren birçok unutulmaz parçaya imza atan rock ve blues şarkıcısı Joe Cocker, 70 yaşında hayatını kaybetti.

Jennifer Warnes düeti “Up Where We Belong”, Cocker’ı 1982 yılında ABD’de bir numaraya taşıdı. Sanatçı bu şarkıyla bir de Grammy kazandı. Cocker, Rolling Stone dergisinin hazırladığı tüm zamanların en büyük 100 şarkıcısı listesinde 97. sırada yer aldı. Akciğer kanseri ile mücadele etmekte olan Cocker, 22 Aralık  2014 gecesi  yaşamını yitirdi.

 

Haber

İlginizi Çekebilir