Rolling Stones Küba’da Konser Verdi

İngiliz Rolling Stones grubunun, “Concert for Amity (Dostluk Konseri)” adlı etkinlik kapsamında başkent Havana’daki Ciudad Deportiva’da düzenlenen konserine yüz binlerce Kübalı ve yabancı konuk katıldı.     

Grubun solisti Mick Jagger, ünlü “Jumpin’ Jack Flash” parçasını söylemeye başlarken, Kübalıları İspanyolca “Merhaba Havana! İyi akşamlar benim Kübalı halkım” diyerek selamladı.     

OBAMA’DAN 4 GÜN SONRA

Bir İngiliz rock grubunun Küba’da sahne aldığı ilk etkinlik olan konser, ABD Başkanı Barack Obama’nın Havana’yı ziyaretinin de 4 gün sonrasına denk geldi.     

Konserin, Washington ve Havana yönetimi arasında 50 yılı aşkın bir süredir devam eden düşmanlığın sonlandırıldığı bir döneme gelmesi açısından önem taşıdığı kaydedildi.     

ABD ve Küba, 2014’te ilişkilerini normalleştirmek için adım atmış ve büyükelçilikleri karşılıklı olarak yeniden açma kararı almıştı.  

BAŞKA KONSERLER DE BEKLENİYOR  

Rolling Stones’ın ardından İrlandalı rock grubu U2 ve eski Beatles üyesi Paul McCartney’nin de Küba’da konser vermesi bekleniyor.     

İngiltere’nin başkenti Londra’da 1962’de kurulan Rolling Stones, hâlihazırda Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts ve Ronnie Wood’dan oluşuyor. Şimdiye kadar 29 stüdyo albümü ve 18 canlı konser kaydı yayımlayan grup, Bilboard dergisinin “Tüm Zamanların En İyi 100 Müzisyeni Listesi”nde 10. sırada yer alıyor.     

2012’de 50. yılını kutlayan grup, dünya genelinde 200 milyondan fazla albüm satış rakamına ulaşmıştı.      

 

 

  • Ünlüler
  • Dış Haberler

    British rock band The Rolling Stones performs in concert during their Ole tour at Morumbi  stadium in Sao Paulo, Brazil, on February 24, 2016. AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA / AFP / NELSON ALMEIDA
    British rock band The Rolling Stones performs in concert during their Ole tour at Morumbi stadium in Sao Paulo, Brazil, on February 24, 2016. AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA / AFP / NELSON ALMEIDA

Haber

İlginizi Çekebilir