Pharrell Williams İkon Olmayı Nasıl Beceriyor?

Bu dünyadan değilmişçesine elini attığı her ‘yaratıcı’ işte üstün başarı sağlayan peşinden genç kitleleri sürükleyen ilham kaynağı bu şahsına münhasır adam, sadece bir moda ikonu sıfatını değil, süperstar mertebesini hak ediyor.

Bir ‘Süperstar’dan beklenecek her şeyi fazlasıyla sunarak, üreterek, çalışarak devamlı surette bizi takibe zorluyor. 42 yaşında 16’lıklara ilham olmak her babayiğidin harcı değil.

İster müzik piyasasından olun, ister stil, moda ya da tasarım. Pharrell’in ismini mutlaka duymuşsunuzdur. Sadece ‘onu’ takip ederek gündeme hâkim olabilir, beyninizin yaratıcı kısmını da hareketlendirebilirsiniz.

Pharrell’in kendine has aksesuvarlarıyla yaptığı, özgün, deneysel, ultra yaratıcı ve ikonik kombinlerine bakmaya doyamazsınız. Grammy ödüllerinde takarak, birden bire fenomen haline getirdiği Vivienne Westwood imzalı formu bozuk şapkasını, blazer ceket altına giydiği kamuflaj şortları ve kaykay kıyafetleriyle kombinlediği anneannesinin örme kazakların, ikonik Adidas’larını düşününce müziğinde olduğu gibi giyiminde de hip-hop, rap ve pop ile cümbüş yaratan eklektik Pharrell’i oldukça cesur buluyoruz.

Biraz gerilere gittiğimizde şarkıcı, yapımcı ve söz yazarı olarak oldukça başarılı işlere imza attığını şaşırarak izliyoruz. “Ben sıradan görünen bir çocuk asla olmadım”diyerek bu sefer bizi şaşırtmayan Pharrell, arkadaşı Chad Hugo ile ‘Neptunes’ yapım şirketini kurduğunda Jay-Z, Britney Spears ve Usher ile yapımcı olarak anlaşmalar imzalıyor. Jay-Z’nin ‘Excuse me Miss’ parçasında yan vokal olarak bizleri sesinden de mahrum etmiyor. Justin Timberlake ile 2002 yılında ‘yılın yapımcısı’ olarak ilk Grammy’sini kabul ediyor. Bu sadece bir başlangıç. 2003’te ilk solo parçasını yayımlıyor ve devamı geliyor.

Hugo ile kurdukları N.E.R.D grubuyla albüm çalışmaları yaparken, 2006 da ilk solo albümünü çıkarıyor Katkısı bulunan Duft Punk ‘Get Lucky’nin başarısını ve ‘Happy’ ile Oscar ödülleri adaylığını zaten biliyorsunuz.

Müzik bu adamın yeteneklerinden sadece biri. CFDA tarafından moda ikonu seçilen bu yapımcı-müzisyenin tasarıma olan tutkusu onu bir marka yaratmaya kadar götürüyor. Ortağı olduğu moda markaları Billionaire Boys Club ve Ice-Cream ile kendi tarzını üretiyor. 2014’ te Adidas’ın tasarım kuvvetlerine katılıyor ve moda endüstrisini de kendi özgün tarzından faydalandırıyor.

Marc Jacobs ile güneş gözlük koleksiyonu tasarlıyor ve sonunda bir tekstil ve kumaş şirketinin sahibi oluyor.

Ayrıca New York Times en iyi satanlar listesinde kendi  parçası ‘Happy’ den esinlenip çıkarttığı resimli bir çocuk kitabı, Karmaloop TV adında, yaratıcı yönetmenliğini yaptığı bir televizyon kanalı var. Şimdi anlamışsınızdır, neden bir moda ikonu olmaktan fazlası olduğunu…

Haber

İlginizi Çekebilir