Artık En Zengin Kadın Adele!

Adele’in geri dönüş albümü inanılmaz başarılara imza attı ve onu müziğin en çok kazananları arasına soktu. İngiliz Diva, servetine servet kattı ve İngiltere’nin en zengin kadın müzisyeni oldu.

Bilindiği üzre ünlü İngiliz şarkıcının albümü, 17.4 milyonluk satış rakamına ulaşmış ve dijital dünya ile yarışamaz hale gelen kayıtlı müzik endüstrisini de adeta yeniden ayağa kaldırmıştı.

en zengin

Kısa süre önce yayımlanan Sunday Times Rich List’e göre Londralı şarkıcı-söz yazarı, 85 milyon sterline (yaklaşık 344,9 milyon lira) ulaşan servetiyle İngiltere’nin en zengin kadın müzisyeni oldu.

Uluslararası Fonogram Endüstrisi Federasyonu’na göre, Adele’in albüm satışından elde ettiği gelir, piyasada son 20 yılda dikkate değer bulunabilecek tek kazanç olarak öne çıkıyor.

Adele’in serveti, Kasım 2015’te çıkan yeni albümü 25 sayesinde sadece 1 yıl içerisinde toplam 35 milyon sterlin birden arttı. Albüm, Ocak ayına kadar 15 milyon global satış rakamına ulaşmış; bir sonraki ay da sadece Amerika’da çok az müzisyenin ulaştığı 8 milyon satış çizgisini aşmayı başarmıştı.

 

Haber

İlginizi Çekebilir