Wiz Khalifa diplomatik krize yol açtı

Medellin Belediye Başkanı Federico Guiterrez ‘alçak’ diye nitelediği Khalifa’nın özür dilemesini istedi.

ABD’li ünlü rapçi Wiz Khalifa, Kolombiya’nın Medellin kentinde Escobar’ın mezarına yaptığı ziyaretin fotoğraflarını Instagram hesabından paylaştı.

Bir konser için kente giden 29 yaşındaki rapçi mezar başında marihuana içti, mezara da çiçek ve marihuana bıraktı.

 

Pablo Escobar Kimdir? Kısaca Hayatı
0 Yorum
Filmlere, dizilere konu olan yaşantısıyla milyonların sevgisini kazanmış Pablo Escobar, çiftçi bir ailenin çocuğudur. İsmi tam olarak Pablo Emilio Escobar Gaviria’dır. Takma adı ise Don Pablo veya El Patron’dur. 1 Aralık 1949 yılında dünyaya merhaba diyen Escobar, Kolombiya doğumludur. Bilinen mesleği ise uyuşturucu kaçakçılığıdır. Bu sayede ciddi anlamda servete sahiptir. Öyle ki Forbes dergisinin dünyanın en zenginlerini listelediği yazısında Escobar, 7. sırada yer almaktadır. Dilerseniz daha da yakından tanıyalım.

Çiftçi bir ailenin 7 çocuğundan biri olan Escobar, ufak yaşta hırsızlık yapmaya başlamıştır. Bu hırsızlıkların içinde en dikkat çekeni antik mezar taşlarını çalmasıdır ve turistlere satmasıdır. Küçük yaştan geleceği belliymiş dediğinizi duyar gibiyim. Hak veriyorum size çünkü suç listesi oldukça kabarık. Araba hırsızlığından tutun karaborsaya kadar birçok alanda ismi geçiyor. En sonuncusu ise uyuşturucu kaçakçılığıdır. Yasa dışı yollardan yüksek miktarlarda para kazanan ünlü ismin ciddi anlamda serveti vardır. Sırf kızı üşüdüğü için onu sıcak tutmak amacıyla 2 milyon dolarını ateşe vermiştir. Bunu kim yapar ki, servet sahibi olsaydınız böyle bir şey yapar mıydınız?

Uyuşturucu, kokain gibi birçok yasa dışı işle uğraşan Escobar, 1982 yılında Kolombiya Liberal Parti’sinden seçimlere katılmıştır. Yedek üye olarak seçilmiştir. Siyasi güç sağlayarak, yaptığı işlere polisi ve halkın desteğini alarak devam etmiştir. Seçim sonrasında tahmin edersiniz ki yalnızca Kolombiya’da yapmış olduğu yasa dışı işleri farklı bölgelere taşımıştır. ABD, Meksika, Porto Riko, Dominik Cumhuriyeti, Venezuela, İspanya gibi ülkeler arasında uyuşturucu kaçakçılığını artırmıştır. Acımasız olan Escobar, polis, hakim, savcı, gazeteci gibi kendisine karşıt olan 200’e yaklaşık kişiyi adamlarına öldürttü.

27 yaşında, Maria Victoria ile evlenmiştir. Escobar çiftinin iki tane çocuğu vardır. Gösterişi seven Pablo Escober, Puerto Triunfo’daki evi oldukça abartılıdır. Evini tam anlamıyla hayvanat bahçesine çevirdiğini söyleyebilirim. Çünkü su aygırından tutun zürafaya kadar birçok hayvan bulunur. Kendine özel bir hayvanat bahçesi inşa etmiştir. Uyuşturucu kaçakçısı olmasına rağmen Robin Hood olarak da anılır. Bunun nedeni Kolombiya’daki fakirlere yardım etmesidir. Bunun için kuruluş kurmuştur ve hastanelere, kiliselere yardımda bulunmuştur. Spor sever kişiliği ile futbol stadyumları yaptırmıştır. Çocuklar için de parklar inşa ettirmiştir.

Acımasız, zalim biri gibi görünmesine rağmen yufka bir yüreğe sahip olduğunu yukarıda bahsettiğim olay sonucunda çıkartabilirsiniz. Çocuğu için 2 milyon dolarını yakması gerçekten de Escobar’ın kötü biri olmadığını gözler önüne serebiliyor. En büyük hatası sanırım politikaya atılmasıydı. Her ne kadar güçlenmiş olsa da sonunda hapse girmişti. Escobar’ın en büyük korkusu suçluların geri iade edilmesiydi ve bunun için Kolombiya’nın devlet borcunu kapatarak bu korkusunu da sonlandırmıştır. Toplamda 10 milyar dolar devlet borcunu tek seferde ödemiştir.

Escobar uyuşturucu kaçakçılığından kazandığı paraları evinde garajda saklıyordu. Hatta garajın yetersiz olması sebebiyle bahçeye gömdüğünü iddia edenlerde vardır. Uyuşturucu kaçakçılığı yapmasına rağmen Escobarı’ı sevenler oldukça fazladır. Hatta sırf bunun için Pablo Escobar hayatta iken Kolombiya’ya turlar düzenlenmekteymiş. Devlet büyüklükleri, siyasi liderler, ünlüler olmak üzere birçok kişide Escobar’ı ziyaret etmişlerdir. Bu isimlerden bazıları; Fidel Castro, Rolling Stones, Tom Cruise’ı örnek olarak gösterebilirim.

Son olarak, uyuşturucu kaçakçısı olmasına rağmen ailesine, çevresine karşı yardımsever hayır yapan kişi olduğu için Pablo Escobar çoğu kişi tarafından sevilmektedir. Hatta bunun için isminin silinmemesi adına “Narcos” adlı dizi yayına sürülmüştür. Eğer bu diziyi izlemişseniz, anlattıkların gözünüzün önünde bir bir canlanmıştır. İzlemediyseniz de mutlaka seyretmenizi öneririm. 2 Aralık 1993’de öldürülen Escobar, hayata 44 yaşında gözlerini kapamıştır. Cenaze törenine ise yaklaşık olarak 25 bin civarında sevenleri katılmıştır. Doğum yeri olan Medellin’de saklandığı yerde vurularak öldürüldüğü açıklanmıştır. Sevenleri Escobar’ın kendini vurduğunu iddia etmektedir.

Haber

İlginizi Çekebilir