İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yeni Başkanı: Ekrem İmamoğlu

31 Mart yerel seçimlerinin ardından gündemden bir an olsun düşmeyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi bugün tüm İstanbul’un katılımıyla yenilendi. İstanbulluların oy verme işlemi saat 17.00’da sona erdi. YSK saat 19.15’te yayın yasağını kaldırdı. AA’da güncel verileri saat 19.15’te açıkladı. Tam bu sırada Cumhur ittifakı adayı Binali Yıldırım bir açıklama yaptı. İşte gelen ilk sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın kazananı…

AA’nın saat 19.15’te paylaştığı verilere göre, açılan sandık oranı yüzde 96,3. Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım’ın oy oranı 3 milyon 836 bin 254 yani yüzde 45,32. Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu’nun oy oranı 4 milyon 557 bin 721 yani 53,80.

BİNALİ YILDIRIM’DAN AÇIKLAMA

Saat 19.16. YSK seçimlerin sonuçlarıyla ilgili yasağı kaldırmış bulunuyor. Şu an itibarıyla seçimleri rakibim Ekrem İmamoğlu önde götürmektedir. Kendisini tebrik ediyorum, başarılar diliyorum.

“İSTANBULUMUZUN GÜZEL İNSANLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bu seçim kampanyası boyunca bizlerle beraber yoğun bir çalışma içerisine giren, yakın çalışma arkadaşlarıma, teşkilat mensuplarımıza ve bizi dinleyen, projelerimizi, vaatlerimizi anlatma fırsatı bulan İstanbul’umuzun güzel insanlarına teşekkür ediyorum. Aynı zamanda büyük fedakarlık gösteren aileme de teşekkür ediyorum. Sabah oy kullanırken de söylediğim gibi seçim demek demokrasi demektir. Bu seçimlerle Türkiye’de demokrasinin en iyi şekilde kusursuz işlediğini bir kez daha ortaya koymuştur. Elde edilen sonuçlar tabii ki kesin olarak daha sonra açıklanacaktır.

“EKREM BEY ARKADAŞIMIZA İSTANBUL’A GÜZEL HİZMETLER YAPMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

Ben bu sonuçların İstanbulumuza, İstanbul’un geleceğine hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Bundan sonra Ekrem İmamoğlu arkadaşımıza İstanbul’a güzel hizmetler yapmasını da temenni ediyorum. Yapacağı çalışmalarda İstanbul’un yapacağı her türlü işte kendisine yardımcı olmaya gayret edeceğiz.

SEÇİM YASAKLARI BİTTİ Mİ? ALKOL YASAĞI SAAT KAÇTA BİTECEK?

Yerel seçimlerde oy verme günü saat 06.00’dan 24.00’e kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak, eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek.

Radyolarda ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek.

Haber

İlginizi Çekebilir