Wimbledon’da kadınlar yarı finalistlerin belirlendi

Ashleigh Barty’yi elemeyi başarıp dünya 1 numarasının 15 maçlık galibiyet serisine son veren Alison Riske, kariyerinin ilk Grand Slam çeyrek finalinde Serena Williams ile karşılaştı. Son ana kadar başa baş geçen mücadelenin kritik puanlarında tecrübesini konuşturan Serena, korttan 6-4, 4-6 ve 6-3’lük skorla mutlu ayrılan taraf oldu. Turnuvaya dünya 55 numarası olarak gelen Riske, elde ettiği sonuçla tekrardan ilk 40’a girdi. Yedi kez Wimbledon şampiyonu Serena ise 11. Wimbledon yarı finaline yükselmeyi başardı.

33 yaşındaki Barbora Strycova, seyircinin favorisi Britanyalı Johanna Konta’yı 7-6(5) ve 6-1’lik set skorlarıyla yendi. Düne kadar en iyi Grand Slam sonucu 2014 yılında Wimbledon’da oynadığı çeyrek final olan Strycova, bu sefer yarı finali yakaladı ve Serena’ya rakip oldu. Bu ikilinin arasında oynanan üç maçın tamamında set dahi kazanamayan Çek raketin işi epey zor görünüyor.

Bir önceki turda 3 numaralı seribaşı Karolina Pliskova’yı 3 saat 17 dakika süren maraton maç sonunda turnuva dışına iten Karolina Muchova, yarı finalde Elina Svitolina’ya takıldı. Rakibini 7-5 ve 6-4 ile deviren 8 numaralı seribaşı Svitolina, kariyerinin ilk Grand Slam yarı finaline en zayıf olduğu zeminde yükseldi. Londra’ya dünya 68 numarası olarak gelen ve kariyerinin en iyi haftasını geçiren 96 doğumlu Muchova ise sıralamada 43. basamağı elde ederek, sezonun son Grand Slam’i ABD Açık’ta seribaşı olma yolunda önemli bir adım attı.

Günün bir diğer çeyrek final mücadelesinde Simona Halep ile Shuai Zhang karşılaştı. İlk sette 1-4’ten geri dönen Halep, Çinli rakibine 7-6(4) ve 6-1’lik set skorlarıyla üstünlük kurdu. 2008-2015 yılları arasında oynadığı tüm Grand Slam ana tablolarında ilk turda elenen dünya 50 numarası Zhang, kendisi için çok önemli bir haftayı geride bıraktı. Halep ise beş yıl sonra ilk kez Wimbledon’da tekrar yarı finale yükselmeyi başararak Svitolina’nın rakibi oldu. Sekizinci kez karşı karşıya gelecek olan bu iki raket arasında daha önce oynanan maçlarda Svitolina’nın 4-3 üstünlüğü bulunuyor.

Yeni günün “yıldızlı” maçları

Wimbledon’ın dokuzuncu gününde tek erkeklerde yarı finalistler belli olacak. Merkez Kort’un açılış maçında dünya 1 numarası Novak Djokovic ile çok iyi bir çim sezonu geçiren David Goffin karşılaşıyor. Ardından sekiz kez Wimbledon şampiyonu Roger Federer sahne alacak. Ekselanslarının rakibi, geçen senenin çeyrek finalisti Kei Nishikori.

1 Numaralı Kort’ta ise kariyerinin ilk Grand Slam çeyrek finalini oynayan Guido Pella ile dünya 22 numarası Roberto Bautista Agut kozlarını paylaşırken, Rafael Nadal da 2017 yarı finalisti Sam Querrey karşısında yedinci Wimbledon yarı finali için ter dökecek.

Rafael Nadal

Haber

İlginizi Çekebilir