Türkiye Rallisi’nde zafer Sebastien Ogier’in oldu

Baştan sona Citroen’in zirvede yer aldığı rallide ilk başta Lappi liderdi ancak cumartesi günü liderliği ele geçiren Ogier, tamamlanan etapların sonunda takım arkadaşının 34 sn önünde kalmayı başardı. Ogier böylece bu sene 3. zaferini kazanırken Meksika Rallisi’nden bu yana ilk kez kazandı.

Lappi’nin ralliyi ikinci sırada tamamlamasıyla Citroen Ralli Takımı, Türkiye’den duble sonucu ile ayrılmış oldu.

Türkiye Rallisi’ni podyumda tamamlayan isim Hyundai’den Andreas Mikkelsen oldu. Mikkelsen, toprak zemine dönüşüne rağmen güçlü bir hafta sonu geçirdi.

M-Sport Ford’dan Teemu Suninen, en başından beri istikrarlı performans sergilediği ve ilk 5’te yer aldığı Türkiye’de rahat bir şekilde dördüncü olurken onu Hyundai’den Dani Sordo takip etti.

Geçen sene takvime dönen Türkiye Rallisi’ni domine eden Toyota, bu sene hayal kırıklığı ile Türkiye’den ayrılıyor. Geçen sene 2. olan Jari-Matti Latvala, bu sene 6. olurken şampiyona lideri takım arkadaşı Ott Tanak, cumartesi yaşadığı sorunun ardından ralliyi ilk 10 dışında tamamladı ancak Güç Etabı’nda en hızlı isim olurken 5 puan kazandı. Tanak’ın fazla puan kazanamamasının ardından Ogier puan farkını kapatarak şampiyonada ikinciliğe yükselirken Hyundai’den Thierry Neuville de sorunlu bir hafta sonu geçirerek ancak 8. olabildi ve bu durumdan faydalanamadı.

Neuville’in önünde Toyota’dan Kris Meeke yer alırken arkasında M-Sport’tan Pontus Tidemand yer aldı.

Kajetan Kajetanowicz, ralli boyunca WRC sürücülerini en yakın takip eden isimdi ve WRC2 Pro sürücülerinin dahi önündeydi ancak güç etabında hem Gus Greensmith, hem de Jan Kopecky Kajetanowicz’i geçmeyi başardılar.

Güç etabını Tanak kazanıp 5 puanın sahibi olurken Neuville 4, Ogier 3, Latvala 2, Suninen 1 puan kazandılar.

Türkiye Rallisi öncesinde 32 puan farka sahip olan Tanak, rallinin ardından 210 puanla şampiyonada liderliğini korurken Ogier 193 puanla 2. sıraya yükseldi. Neuville ise 180 puanla 3. sıraya geriledi.

WRC2 sınıfında mücadele eden isimlerden Burak Çukurova, genel klasmanda 17, kendi sınıfında ise 5. sırada ralliyi tamamlarken Bora Manyera 20. oldu.

Haber

İlginizi Çekebilir