Hip Hop Buluşması için Geri Sayım Başladı

 Japonya’ya giden yol İstanbul’dan geçiyor!

Dünyanın en büyük teke tek breakdans karşılaşması Red Bull BC One’ın Türkiye ayağı için geri sayım başladı.  B-boy’ların nefes kesen kapışmalarına sahne olan yarışma Number1 Sponsorluğunda 26-27 Mart 2016 tarihlerinde KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleşecek. Red Bull BC One Cypher Türkiye 2016, Cypher’ın yanı sıra Hip Hop kültürünün DJ’lik, MC’lik ve Graffiti dallarıyla ilgili workshopların, söyleşilerin ve canlı performansların da yer alacağı bir Hip Hop buluşması formatında gerçekleşecek. Finalin ardından Babylon Bomonti’de yerli Hip Hop sahnesinin önemli isimlerinden DJ Mahmut, DJ Ace, Kabus Kerim, DJ NoFrost, Grup Ses Beats gibi isimlerin ev sahipliğinde dünyaca ünlü Hip Hop prodüktörü DJ Premier’in misafir olacağı bir After Party ile son bulacak. Dünyanın en yetenekli B-boy’larını karşı karşıya getiren ve yeteneklerin çarpışmasına sahne olan yarışmanın 3 Aralık’taki Dünya Finali ise Nagoya’da yapılacak. İstanbul’da belirlenecek Türkiye Cypher kazananı bu yıl bölge finaline katılmadan Japonya’ya gidecek ve büyük Dünya finalinden 1 gün önce yapılacak “Last Chance Cypher”da yarışacak.

                                           

Dünyanın en yetenekli B-boy’larının kapışmasına sahne olan Red Bull BC One’ın Türkiye ayağı bu yıl 26-27 Mart 2016 tarihlerinde gerçekleşecek. Cypher, 26 Mart 2016 Cumartesi günü dans ve grafitti alanlarında söyleşiler, Red Bull BC One All Star workshopları ve BC One ön elemesi ile başlayacak. 27 Mart Pazar günü ise Hip Hop sahnesinden DJ’ler ve MC’lerle yapılacak söyleşilerin yanı sıra canlı performanslarla dolu bir programın ardından finaller yapılacak. Genişleyen formatıyla eski tarzının ötesine geçen Red Bull BC One Hip Hop buluşması bu sene yerli Hip Hop camiasını KüçükÇiftlik Park çadır alanında ağırlayacak.

 

Başvuruları 22 Mart’ta sona erecek Red Bull BC One Cypher Türkiye 2016’da, 16 B-boy’un performansları aralarında Kadir ‘Amigo’ Memiş, ve Red Bull BC One All Star üyelerinden dünyaca ünlü B-boylar Pelezinho ve Liliou’dan oluşan jüri tarafından değerlendirilecek.

 

Heyecanlı kapışmalara sahne olacak İstanbul Finali’nin ev sahipliğini sevilen MC Kamufle’nin üstleneceği elemede DJ setinin başında breakdans sahnesinin önemli figürlerinden Boris Rock olacak.

 

Hafta sonuna yayılacak Red Bull BC One Hip Hop Buluşması’nda kültürün 4 önemli alanından çeşitli atölyeler, söyleşiler, canlı performanslar gerçekleştirilecek. Bu etkinliklerin tümü Hip Hop kültürünün farklı alanlarındaki bilgiyi paylaşmaya, bağlantılar kurmaya ve eğlenmeye odaklanarak BC One Cypher’a paralel olarak gerçekleşecek.

 

Red Bull BC One Haftasonu’nun finali ise yerli Hip Hop sahnesinin önemli isimlerinden DJ Ace, DJ Mahmut, DJ No Frost, Kabus Kerim, Grup Ses Beats gibi isimlerin ev sahipliğinde, dünyaca ünlü Hip Hop prodüktörü DJ Premiere’in misafir olacağı bir After Party ile son bulacak. Etkinliğin biletleri biletix.com üzerinden yakında satışta olacak.

 

Hiphoplife.com.tr ve Number One FM’in medya sponsorluğunu üstlendiği Red Bull BC One Cypher’a başvuru yapmak ve detaylı bilgi edinmek için www.redbull.com.tr/bcone adresini ziyaret etmek yeterli.

 

 

Detaylı Etkinlik Programı:

 

26 Mart Cumartesi:

 

12:30 – 13:20: Hip Hop – Dancehall Workshop’u ( Duygu Etikan – Aydan Uysal)

13:30 – 16:30: 1. Red Bull BC One All Star Workshop’ları

16:30 – 19:30: Red Bull BC One Ön Elemeler

20:00 – 20:45: Dans Söyleşisi: Kadir ‘Amigo’ Memiş, Duygu Etikan, Aydan Uysal, Boris Rock, Lexx, Try Soldier katılımı ile

21: – 21: 45: Sokak Sanatı Söyleşisi: Tunç ‘Turbo’ Dindaş, MET, DSK, Furkan ‘Nuka Birgün katılımı ile.

 

*** Söyleşi Moderatörü: İpek Atcan

 

*** Gün boyu Graffiti alanında sanatçıların çalışmaları gerçekleşecektir.

 

27 Mart Pazar:

 

13:30 Kapı açılış

14:00 – 14:40: DJ / Prodüktör Söyleşisi: DJ Mahmut, DJ Ace, DJ NoFrost, VEYasin katılımı ile.

14:50 – 15:35: 1. MC Söyleşisi: Ayben, Selo, Yener Çevik, Sansar Salvo, Joker, 9Canlı katılımı ile

15:40 – 16:25: 2. MC Söyleşisi: Mode XL, Kamufle, Anıl Piyancı, Allame, Fate Fat katılımı ile

16:30 – 17:15: 3. MC Söyleşisi: Tunç ‘Turbo’ Dindaş, Kabus Kerim, Erci E, Server Uraz, Kayra, Ais Ezhel

17:30 – Red Bull BC One Türkiye Cypher’ı

 

*** Söyleşi Moderatörü: İpek Atcan

 

*** Gün boyu canlı performanslar

 

 

 

Dünyanın en iyi b-boy’unun seçileceği dünya finali, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Red Bull TV’den canlı izlenebilecek.

 

 

 

 

Haber

İlginizi Çekebilir