Rock müzik vokalistini arıyor

Amatör müzisyenlerin adlarını duyurma imkânı yakaladıkları müzik yarışmalarının sayısı her geçen gün artarken yarışma sezonu 2010 için de başlıyor. Yarışmalar arasında bazıları 10’lu ve 20’li yaşlarını yaşayarak birer gelenek haline gelirken, yeniler arasında da rüştünü ispat etmeye başlayanlar var. Efes Dark’ın bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Rock’n Dark da bunlardan biri. Yarın ilk durağı için Ankara’ya hareket edecek rock treninin 2010 yarışması tanıtım toplantısı da önceki akşam Sirkeci Garı’nda düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı.

Türkiye genelinde dokuz ayrı bölgede gerçekleşecek yarışma bu sene öncekilerden farklı bir konsepte sahip. Rock’n Dark’ta bugüne kadar yer alan sadece En İyi Grup kategorisinin yanı sıra bu yıl En İyi Erkek Vokal, En İyi Kadın Vokal ve En İyi Performans dallarında da ödül verilecek ve bu kategorilerde ödül alan yarışmacılar yurtdışında yapılan bir festivale konuk olma imkanı bulacak.

KADINLARA TEŞVİK

Bölge elemelerinde sahne alacak Emre Aydın, Manga, Hayko Cepkin ve Gripin üyelerin de katıldığı ve geçen yıl Antalya bögesinden yarışmaya katılan ve finallerde ipi göğüsleyen Gizli Özne grubunun konser verdiği Sirkeci Garı’ndaki tanıtım toplantısında Efes Türkiye Halkla İlişkiler Müdürü Durul Candemir de yeni kategorilerin önemine değiniyor. Rock müziğin genel olarak kolektif icra edildiğini hatırlatan Durul şunları söylüyor: “Yarışmaya katılan gençlerin sahne performansı yeterli olmuyor. Gruplar müziklerini icra ederlerken arada yetenekli üyeler heba oluyor, grubun performansının gölgesinde kalıyor. Biz de bu durumun önüne geçmek için En İyi Kadın ve En İyi Erkek kategorilerini açtık. Ayrıca diğer bir hedefimizde yarışmaya kadınların katılımını teşvik etmek, onları cesaretlendirmek istiyoruz. Bir de öyle gruplar var ki performansları yüzünden yerinizde duramıyorsunuz. Onları da ayrı bir kategori de değerlendirelim.”

Haber

İlginizi Çekebilir