Rap yıldızı Prodigy hayatını kaybetti

Ünlü rap yıldızının ölüm haberi Instagram hesabından duyuruldu:

“Prodigy, orak hücreki anemi semptomlarının ağırlaşması nedeniylei birkaç gün önce Las Vegas’ta hastaneye kaldırıldı. Birçok hayaranın bildiği gibi Prodigy bu hastalıkla çocukluğundan beri mücadele ediyor.”

Bununla birlikte, şarkıcının ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

Prodigy, son birkaç yıldır sağlık sorunları yaşıyordu.

Asıl adı Albert Johnson olan Prodigy, 90’lı yılların başında arkadaşı Havoc ile Mobb Deep’i kurdu ve rap müziğin önde gelen isimlerinden oldu.

 

Prodigy, ilk solo albümü H.N.I.C.’yi Kasım 2000’de çıkardı. Prodüktörlüğünü Havoc, The Alchemist ve Rockwilder gibi isimlerin üstlendiği albüm, aynı yıl altın plak kazandı. Bu dönemde grup ile albümler çıkaran Progidy, 2008’de çıkan H.N.I.C. Pt. 2’ya bir ön mixtape olarak The Return of the Mac adlı albümü The Alchemist prodüktörlüğünde Koch Records’dan çıkardı. H.N.I.C. Pt. 2, ilk albümün satış başarısını sürdüremedi.

2005 ilkbaharında Mobb Deep, 50 Cent’in plak şirketi G-Unit Records ile anlaştı. 2006 yılı sonunda Havoc’un, müzikal yaratıcılık anlayışlarındaki farklılıklar nedeniyle 50 Cent ile sorunlar yaşadığı iddia edildi, ancak bu iddiaları her iki taraf da yalanladı. Buna rağmen 2009 sonunda 50 Cent, ikilinin şirketten çıkarıldığını açıkladı.

Prodigy, silah kaçakçılığı yapma suçundan üç yıl hapis yattı. 7 Mart 2011’de serbest kalan rapçi, Laura Checkoway ile beraber kaleme aldığı My Infamous Life: The Autobiography of Mobb Deep’s Prodigy adlı otobiyografisini 19 Nisan 2011’de Touchstone Books aracılığıyla piyasaya sürdü. Aynı dönemde The Ellsworth Bumpy Johnson EP adında bir de EP yayınladı. Temmuz 2012’de H.N.I.C. Pt. 3 adındaki albümü yayınladı. 2013’te tamamının prodüktörlüğünü The Alchemist’in üstlendiği Albert Einstein adlı albümü raflarda yerini aldı.

Prodigy, 20 Haziran 2017’de Las Vegas, Nevada’da hayatını kaybetti. Sanatçı, doğuştan orak hücreli anemi hastasıydı

Haber

İlginizi Çekebilir