Murray 5 saatlik maçın sonunda çeyrek finale çıktı

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen ve sezonun üçüncü Grand Slam Turnuvası olan Wimbledon Tenis Turnuvası’nın 7’nci gününde, tek erkeklerde Büyük Britanya’lı tenisçi Andy Murray, Fransız tenisçi Benoit Paire’yi 3-0 yenerek bir üst tura çıktı.

Daha önce rakibini iki kez yenme başarısını gösteren ve geçen yılın Wimbledon şampiyonu olan Murray, ilk sete 2-1 geride başlasa da, Paire’nin yaptığı “Drop Shot”ları file önünde yakalayarak lehine çevirince, oyunda dengeyi sağladı ve skoru 6-6 ‘ya getirdi. Tie-Break oyununu 7-1 kazanan Murray, ilk seti 7-6 kazanarak, setlerde 1-0 öne geçti.

İkinci sete basit hatalar ile başlayan Paire, henüz oyunun başında 2-0 geriye düştü. Murray, her ne kadar oyuna fazla ağırlığını koyamasa da, Fransız tenisçinin cılız atakları karşısında bu seti de 6-4 alarak 2-0 öne geçti.

Üçüncü sette her iki tenisçi de, birbirlerinin servis oyunlarını kıramayınca skor 4-4’e geldi. Dokuzuncu oyunda rakibinin servisini kıran Murray, bir sonraki oyunu da alarak seti 6-4 ve maçı da 3-0 kazandı.

Böylece Andy Murray, 2 saat 21 dakika süren maçı 7-6 (7-1), 6-4 ve 6-4 skorlarla 3-0 kazanarak, 10’ncu kez Wimbledon’da çeyrek finale yükselmiş oldu.

Tenis tarihinin en uzun maçı 11 saat sürmüştü

Tenis tarihinin en uzun maçını 2010 yılında John Isner kazanmıştıı. Isner 11 saatlik maçta Nicolas Mahut’yü yenerek Wimbledon’da ikinci tura yükselen isim olmuştu

Isner, Mahut’yü 6-4, 3-6, 6-7, 7-6, 70-68’lik setlerle yenerek tenis tarihinin en uzun maçında kazanan taraf oldu.

Üç günde tamamlanabilen ve 11 saat beş dakikada sonuçlanan Isner ile Mahut arasındaki Wimbledon tek erkekler ilk tur mücadelesi, tarihin en uzun tenis maçı olarak kayıtlara geçti.

Haber

İlginizi Çekebilir