Taylor Swift’in klibinde gizli mesajlar mı var?

Look What You Made Me Do’ isimli yayınladığı klibiyle gündeme bomba gibi düşen Taylor Swift, klibiyle birlikte herkesin aklında soru işaretleri de bıraktı. Klibinde birçok gizli mesaja yer veren Taylor’ın klibini analiz etmeye ne dersiniz? Başlayalım o zaman…

 

1) Klip T.S yazılı ışıklarla başlıyor

“Look What You Made Me Do” şarkısı mezarlıkta T.S yazılı ışıklandırmalarla açılıyor. Tabii ki de Taylor’ın adının ve soy adının baş harfleri.

2.Taylor “Out of the Woods” klibindeki elbisesini giyiyor

Taylor’ın mezarlıkta görüntülendiği anda bunu fark etmek oldukça kolaydı. “Out of the Woods” klibindeki mavi uzun elbisesini giyen şarkıcı, artık 1989 döneminin sona erdiğini vurguluyor.

3.Mezar taşındaki Nils Sjoberg yazısı

Eğer zombi Taylor’ın yanındaki mezar taşına baktıysanız Nils Sjoberg yazısını görebilirsiniz. Taylor bu isim adı altında eski erkek arkadaşı Calvin Harris’e This Is What You Came For şarkısını yazmıştı. Görünüşe göre Taylor artık bir takma isim kullanarak birilerine şarkı yazmayı bırakmış! Artık öyle birisi olmayacak.

4. Taylor MET Gala elbisesini giyiyor

Taylor, 2014 yılında katıldığı Met gala için giydiği elbisesini giyiyor. Bu yine onun eski benliğini mezara koyduğunu söylüyor.

 

5. Taylor bir dolarla birlikte küvetin içinde

Hatırlarsanız Taylor geçtiğimiz günlerde kendisini taciz ettiği için DJ David Mueller’a 1 dolarlık dava açmıştı ve kazanmıştı! Bu onun zaferini simgeliyor. Ayrıca küvetin içinde elmasların olması da uzun bir süre önce “İnsanlar benim elmaslarla çevrili bir küvet içinde ağladığımı sanıyor” demişti.

6. “Sen de mi Brütüs?”

Klipte “Et tu Brute” yazılı bir tahtta oturan Taylor eski arkadaşları tarafından sırtından bıçak yediğini anlatıyor.

 

7. Yılan, Taylor’a sıcak çay servisi yapıyor

Hatırlarsanız Kim Kardashian, Taylor’a ‘Yılan’ demişti. Taylor kendi hak ettiğini yaşadı şimdi ise sıra sizde demek istiyor. KARMA.

 

8. Taylor’ın çarptığı araba Katy Perry’nin “Waking Up in Vegas” klibindeki arabayı andırıyor

Taylor, Katy Perry‘nin şu an sahip olduğu saç stiline benzer bir saçla altın renkli bir arabayı çarpıyor. Arabanın Katy’nin “Waking Up in Vegas” klibindekine benzemesi ise dikkatlerden kaçmıyor. Ayrıca Taylor bir keresinde bu şarkıyı çok sevdiğini dile getirmişti.

9.Taylor’ın bacağındaki yılan dövmesi

Taylor’ın bacağındaki yılan dövmesi çok kişi tarafından fark edilmedi. Kafeste sallanan güzel şarkıcı burasının güvenli olduğunu söylüyor (yaldızlı kafes). Bir başka teoriye göre ise Taylor medyanın ve basının üstünde yarattığı baskıdan dolayı kendisini kafeste hissediyor.

10. “Aşk’a kör” yazılı giydiği süveter

Sürekli ilişkileriyle gündeme gelen Taylor “Aşk’a kör” yazılı bir süveter giyiyor ve çabuk aşık olduğunu kabul ediyor.

 

11.Taylor arkadaşlarıyla soygun düzenliyor.

Geçtiğimiz yıllarda Apple Müzik’e karşı bir direniş başlatan Taylor tüm sanatçılara ödenilen ücreti daha da yükseltmişti! “Stream Co.” şirketini soymasında bundan bahsediyor. İnsanlar onu paragöz olarak nitelendirmişi ama tek yaptığı sanatçı haklarını korumaktı.

12.Taylor “Squad U” düzenliyor.

Son birkaç yıldır sahip olduğu mükemmel vücutlu arkadaş grubuyla gündemde olan güzel şarkıcı Taylor Swift, burada bir Squad yarışması düzenliyor ve arkadaşlarını mankenlerden seçiyor. Burada medyaya cevabı vermiş oluyor.

13.Taylor sahte arkadaşlarıyla

Taylor daha önce yaşadığı “sahte arkadaşlıklardan” bahsediyor.

 

14. ‘I LOVE TS’ tişörtü

Taylor’ın eski erkek arkadaşı ünlü oyuncu Tom Hiddleston, 2016 yılında düzenlenen ‘Bağımsızlık Partisinde’ ‘I♥TS’ tişörtü giymişti.

 

15.Taylor eski kişiliklerinin tepesinde

Eski Taylor’ların tepesinde olan güzel şarkıcı artık o dönemin sona erdiğini söylüyor ve onları en iyi şekilde temsil edeceğini söylüyor. Artık Reputation dönemi başlıyor!

16. Taylor’ın uğurlu rakamı

Güzel şarkıcı klibine uğurlu sayısını da koymayı unutmuyor!

 

17.Taylor’ın klonları onu eleştiren kişilerin sözlerini söylüyor

Klipte Taylor’ın klonları bir jetin önünde duruyor ve birbirlerini eleştiriyor. Birbirlerine ‘Şu ‘şaşırıyormuş’ gibi yaptığın yüzü yapma, sinir bozucu’ ‘Kurbanı oynama’ ve ‘Hepiniz iyiymişsiniz gibi davranmayı kesin, çok sahtesiniz’ diyorlar. En sonunda ise Taylor’ın 2008 Video Müzik Ödüllerindeki hali ‘Beni bu hikayeden uzak tutmanızı istiyorum’ diyor. Taylor son olarak söylediği bu sözü Kanye West’le olan telefon konuşmasında söylemişti.

18.Arkadaşlarının isimleri tişörtünde yazılı

Güzel şarkıcı yakın arkadaşlarının (Selena Gomez, Martha Hunt, Gigi Hadid, Ed Sheeran, Lena Dunham, Blake Lively vs) isimlerinin yazılı olduğu tişörtü giydi.

19. Zombi Taylor sonunda yok oluyor.

Klibin sonunda Taylor’lar ‘Kapa çeneni’ diye bağırdıktan sonra zombi Taylor’ın kolları kopuyor ve yok oluyor.

BONUS: Katy Perry’e Grammy Göndermesi

Katy Perry’nin klibindeki arabayı önce parçalayan güzel şarkıcı daha sonra arabanın içerisinde Grammy ödülüyle poz veriyor. Bu sahnenin hiç Grammy kazanamayan Katy’e gönderme olduğu söyleniliyor. Tabii bazılarına göre Taylor bu sahnede Red albümünün hiç Grammy almamasını eleştiriyor. Ancak bunu neden Katy Perry saçıyla yapsın bu da ayrı bir soru.

Haber

İlginizi Çekebilir