Ed Sheeran yine zirveyi kimseye bırakmadı

Spotify verilerine göre 2017 yılına Ed Sheeran damgasını vurdu. Sanatçının ‘Shape of You’ adlı şarkısı dünyada yılın en çok dinlenen şarkısı, ‘÷’ (Divide) adlı albümü de yılın en çok dinlenen albümü oldu. Rihanna bu yıl da Spotify üzerinden dünyada en çok dinlenen kadın sanatçı olarak üst üste üçüncü kez zirvede kalmayı başardı.

Spotify, dünyada ve Türkiye’de 2017’nin en çok dinlenen sanatçılarını, albümlerini ve şarkılarını açıkladı
Spotify, dünyada ve Türkiye’de 2017’nin en çok dinlenen sanatçılarını, albümlerini ve şarkılarını açıkladıSpotify verilerine göre 2017 yılına Ed Sheeran damgasını vurdu. Sanatçının ‘Shape of You’ adlı şarkısı dünyada yılın en çok dinlenen şarkısı, ‘÷’ (Divide) adlı albümü de yılın en çok dinlenen albümü oldu. Rihanna bu yıl da Spotify üzerinden dünyada en çok dinlenen kadın sanatçı olarak üst üste üçüncü kez zirvede kalmayı başardı.

Sezen Aksu 2017 yılında Türkiye’de hem en çok dinlenen sanatçı hem de en çok dinlenen kadın sanatçı olurken, sanatçının son albümü Biraz Pop Biraz Sezen yılın en çok dinlenen albümü oldu. Globalin yıldızı Ed Sheeran’ın yan sıra, Tarkan, Sıla ve Sagopa Kajmer Türkiye’de yıla damgasını vuran diğer isimler olurken, Duman 2017 yılında Türkiye’de Imagine Dragons’tan sonra en çok dinlenen müzik grubu olarak kayıtlara geçti.
Spotify, dünyada ve Türkiye’de 2017’nin en çok dinlenen sanatçılarını, albümlerini ve şarkılarını açıkladı

2017’nin sürprizi ise hem dünyada hem Türkiye’de müzikseverlerin gün geçtikçe ilgi odağı haline gelen Latin müzik oldu
Spotify, müzikseverler için 2017 yılını unutulmaz kılan top sanatçıları, albümleri ve trendleri gösteren Yılın Müzik Listeleri’ni açıkladı.
Spotify verilerine göre Ed Sheeran, 2017 yılında dünya genelinde en çok dinlenen sanatçı oldu ve aylık 45 milyon dinlenme oranı ile Spotify’da bugüne kadar en çok dinlenen sanatçı olarak kayıtlara geçti. Ed Shreeran’nın ÷ (Divide) adlı albümü dünya genelinde 3,1 milyar dinlenme oranı ile yılın albümü olurken, ‘Shape of You’ da 1,4 milyarı aşkın dinlenme oranı ile Spotify’da bugüne kadar en çok dinlenen şarkı unvanını kazandı.

Sezen Aksu, 2017 yılında Spotify üzerinden hem en çok dinlenen sanatçı hem de en çok dinlenen kadın sanatçı oldu. Yeni albümü Biraz Pop Biraz Sezen ise Türkiye’de yılın albümü olarak kayıtlara geçti. 2017 yılında albüm çıkaran bir diğer isim Tarkan, Ed Sheeran’dan sonra Türkiye’de en çok dinlenen erkek sanatçı olarak listenin ikinci sırasında yer aldı.

Ed Sheeran’ın Shape of You’su ve Latin ezgiler taşıyan Despacito ülkemizde 2017 yılının en çok dinlenen şarkıları arasında zirvede yer alırken, Deeperise’ın Raf’ı da üçüncü sıraya yerleşti. Manuş Baba’nın Dönersen Islık Çal da en çok dinlenen albümler arasında ikinci sırada yer alarak zirveye oynarken, Imagine Dragons ve Türk rock müziğin vazgeçilmez grubu Duman, Türkiye’de yılın en çok dinlenen grupları oldu.
Ed Sheeran’nın bu yılki büyük başarısı bir yana, Hip Hop 2017 yılında da dünya genelinde müzik dünyasında büyük rol oynamaya devam etti. Spotify verilerine göre, Hip Hop dinlenme oranı geçen yıla kıyasla yüzde 74 arttı. Hip Hop’ın 2016 yılındaki popülaritesi göz önüne alındığında, bu oran oldukça büyük bir artış.

2017 yılının asıl sürprizi ise Latin müzik oldu. Spotify’da ilk kez birinci sıraya yükselen iki Latin şarkı ‘Despacito’ ve ‘Mi Gente’nin yanı sıra, Spotify Global Top 50 listesinde yer alan 10 Latin şarkı ile Latin müziğin dinlenme oranı 2017 yılında yüzde 110 arttı. Luis Fonsi, Daddy Yankee ile Justin Bieber imzalı ‘Despacito – Remix’, Spotify’da dünya genelinde 2017 yazına damgasını vuran şarkı olmuştu. Bu örnek, Latin kültürünün kitlelerce ne derece benimsendiğini gösteriyor. Daddy Yankee de bir Latin sanatçı olarak ilk defa Spotify’da Temmuz ayında en çok dinlenen sanatçı olarak, listenin birinci sırasına yerleşmişti.

Spotify 2017 Global Top Müzik Listeleri
Dünye Genelinde En Çok Dinlenen Sanatçılar:Ed Sheeran, bu yıl Spotify üzerindeki 6,3 milyar dinlenme oranı ile dünya genelinde en çok dinlenen sanatçı oldu ve 2015 ile 2016 yılında zirvede olmayı başaran Drake’i tahtından indirdi. Ancak Drake, geçen senenin Spotify Top 5 listesinde yer alıp, Ed Sheeran, The Weeknd, Kendrick Lamar and The Chainsmokers ile birlikte bu yılın yeni Top 5 listesinde de yer alan tek sanatçı oldu.
1. Ed Sheeran2. Drake3. The Weeknd4. Kendrick Lamar5. The Chainsmokers

Dünya Genelinde En Çok Dinlenen Kadın Sanatçılar: Rihanna, 2017’de de en çok dinlenen kadın sanatçı olarak Spotify üzerinden üçüncü kez üst üste bu unvanı aldı ve saltanatını sürdürmeye devam etti. Pop dünyasının süper starları; Taylor Swift, Selena Gomez, Ariana Grande ve Sia, 2017’nin Top 5 listesindeki diğer kadın sanatçıları oluşturdu.
1. Rihanna2. Taylor Swift3. Selena Gomez4. Ariana Grande5. Sia
Dünya Genelinde En Çok Dinlenen Erkek Sanatçılar: Ed Sheeran en çok dinlenen erkek sanatçılar listesinde zirvede yer aldı ama yılın sürprizi ilk kez bu sene Spotify’da en çok dinlenen erkek sanatçılar listesinde gördüğümüz Daddy Yankee oldu.
1. Ed Sheeran2. Drake3. The Weeknd4. Kendrick Lamar5. Daddy Yankee
Dünya Genelinde Çıkış Yapan Top 5 Sanatçı: 2017, kendi solo çalışmalarını yapan sanatçılar için önemli bir yıl oldu. Camila Cabello, Harry Styles ve Liam Payne bu sene solo çalışmalarını yayınladılar ve kendi kariyerlerinde büyük başarı yakalayarak 2017’nin çıkış yapan sanatçılar listesinde Top 3’e yerleştiler. Rappers Lil Pump ve Trippie Red ise çıkış yapan Top 5 listesinin diğer iki ismi oldu.

1. Camila Cabello2. Harry Styles3. Liam Payne4. Lil Pump5. Trippie Redd
Dünya Genelinde En Çok Dinlenen Gruplar: Bu sene, Coldplay’in The Chainsmokers ile birlikte yaptığı ‘Something Just Like This’ grubu listenin başına taşıdı. ‘Thunder’daki başarısıyla Imagine Dragons, ardından Maroon 5, Linkin Park ve Migos ise 2017’nin Spotify’da en çok dinlenen grupları olarak Top 5 listesinde yer aldı.
1. Coldplay 2. Imagine Dragons3. Maroon 54. Linkin Park5. Migos

Dünya Genelinde En Çok Dinlenen Şarkılar: Ed Sheeran’ın ‘Shape of You’ adlı şarkısı, 1,4 milyonu aşkın dinlenme oranı ile Drake’in ‘One Dance’ ile elde ettiği rekoru kırarak, Spotify’da bugüne kadar en çok dinlenen şarkı oldu.
1. Shape of You – Ed Sheeran2. Despacito – Remix – Luis Fonsi, Daddy Yankee feat. Justin Bieber 3. Despacito – Luis Fonsi feat. Daddy Yankee4. Something Just Like This – The Chainsmokers & Coldplay 5. I’m the One – DJ Khaled feat. Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper, Lil Wayne
Dünya Genelinde En Çok Dinlenen Albümler: Ed Sheeran’ın Mart ayında yayınlanan albümü ÷ (Divide), Spotify’da 3,1 dinlenme oranına ulaşarak, yılın en çok dinlenen albümü oldu.
1. Divide – Ed Sheeran 2. More Life – Drake3. DAMN. – Kendrick Lamar4. Starboy – The Weeknd5. Stoney – Post Malone
2017’de En Çok Müzik Dinlenen Gün: 13 Haziran 2017 (Her kullanıcının en çok müzik dinlediği güne göre belirlenmiştir)
2017’de Yükselişe Geçen Yeni Müzik Türleri:
1. Melodic Power Metal2. Chaotic Black Metal3. Chillhop4. Trap Latino5. Future Funk6. Jumpstyle7. Serialism 8. Cinematic Dubstep 9. Vintage Swoon10. Gamecore
Spotify 2017 Türkiye Top Müzik Listeleri

1. Sezen Aksu2. Ed Sheeran3. Sıla4. Tarkan5. Sagopa Kajmer

Türkiye’de En Çok Dinlenen Kadın Sanatçılar:
1. Sezen Aksu2. Sıla3. Sia4. Hande Yener 5. Selena Gomez
Türkiye’de En Çok Dinlenen Erkek Sanatçılar:
1. Ed Sheeran2. Tarkan3. Sagopa Kajmer4. Teoman5. The Weeknd
Türkiye’de En Çok Dinlenen Gruplar:
1. Imagine Dragons2. Duman 3. Coldplay 4. The Chainsmokers5. Adamlar
Türkiye’de En Çok Dinlenen Şarkılar:
1. Shape of You – Ed Sheeran2. Despacito – Remix – Luis Fonsi, Daddy Yankee feat. Justin Bieber3. Raf – Deeperise4. Sen Olsan bari – Aleyna Tilki 5. Rockabye – Clean Bandit Feat. Sean Paul & Anne-Marie
Türkiye’de En Çok Dinlenen Albümler:
1. Biraz Pop Biraz Sezen – Sezen Aksu2. Dönersen Islık Çal – Manuş Baba3. Aura – Norm Ender4. Starboy – The Weeknd5. Müptezhel – Ezhel

 

Haber

İlginizi Çekebilir