Fransız şarkıcı Johnny Hallyday yaşamını yitirdi

Fransa’nın en büyük rock yıldızı Johnny Hallyday, 74 yaşında yaşamını yitirdi. Hallday, bir süredir akciğer kanseriyle mücadele ediyordu.

Sanat dünyasında “Fransız Elvis” olarak anılan ve 18 platin albümü olan Hallyday bir süre önce hayranlarını rahatlatmak için hastalığı ile ilgili açıklamasında “Birkaç ay önce halen tedavi olduğum kanser tanısı koydular. Şimdilik tehlikeli bir durumum yok, fiziksel durumum iyi durumda. Beni seven herkes için sonuna kadar hastalıkla mücadele edeceğim” demişti.

JOHNNY HALLDAY KİMDİR?

Sanat dünyasında ‘Fransa’nın Elvis Presley’i olarak anılan ve 18 platin albümü olan Johnny Hallyday, 15 Haziran 1943’TE tarihinde Paris’te doğdu gerçek adı Jean-Philippe Léo Smet’di

Johnny Hallyday, şarkıcı Elvis Presley’den etkilenerek 1960 yılında rock and roll türünde müzik ile ilgilenmeye başladı. Kulüpte ve kabarelerde oynamaya başladı. İlk singlesini mart 1960 tarihinde “Laisse les filles’ adı ile çıkardı. Ve ardından ilk albümünü 1960 yılında “Hello Johnny” adıyla çıkardı.

50’li yılların sonunda Fransızların en sevilen sanatçılarından olan Edith Piaf ile tanıştı. Edith Piaf’ın 1963 yılındaki ölümüne kadar da arkadaşı olarak kaldı.

1966 yılında Slyvie Vartan ile birlikte Türkiye turnesi yaptı. Bu sırada Türkiye’de iken “Mon anneau d’or” ve “Ne joues pas ce jeu-la” adlı şarkılarını “Altın Yüzük” ve “Yeşil Gözleri için” adlarıyla Türkçe olarak plak doldurdu.     BU PLAK Hallyday’in eserlerinin, koleksiyon yapanların en fazla aradıkları plaklar arasında yer aldı. oldukça zor bulunan bu plak 2006 yılında 15bin euro’ya alıcı buldu

1997 yılında Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac tarafından Legion d’Honneur madalyasına layık görüldü ve ertesi yıl, 1998’de Dünya Kupası futbol turnuvasını kazanan Fransa’nın ilk şampiyonluğunu kutlamalarında muhteşem konser verdi.

johnny hallday, dolu dolu yaşadığı hayatına veda ettiğinde ardında 55 albüm ve 13 film bıraktı. Onu bu güze leserleriyle ve saygıyla anıyoruz..

 

 

Haber

İlginizi Çekebilir