Avicii’nin ani ölümü müzik dünyasını sarstı

Asıl adı Tim Bergling olan ve “Avicii” ismiyle tanınan 28 yaşındaki DJ’in menajeri Diana Baron, yaptığı yazılı açıklamada, Avicii’nin bugün öğleden sonra Umman’ın başkenti Maskat’ta ölü bulunduğunu belirtti.

Yapımcının ölüm nedeni paylaşılmayan açıklamada, Avicii’nin ailesinin haber karşısında yıkıldığı ve herkesten özel hayatlarına saygı duymalarını rica ettiği ifade edildi.

AVICII KİMDİR?

Gerçek adı Tim Bergling olan genç DJ 8 Eylül 1989 tarihinde stockholm’de doğdu.

Müziğe küçük yaşlarda merak salan avicii, henüz teenage iken İsveç’te çeşitli kulüplerde DJ’lik yapmaya başlamıştı. 2010 yılında çıkan single’ı Seek Bromance ile büyük çıkış yakaladı ve bu parça Fransa, Belçika, Hollanda, Birleşik Krallık ve İsveç’te 1 yıl boyunca top 20’de kaldı..

‘DJ Mag Top 100’ 2013 yılı sıralamasında dünyanın en iyi 3. DJ’i olarak seçildi.. avicii 2014 yılında ise bu listede 6. Sıraya gerilemişti.

2011 yılında çıkardığı bir diğer hit parçası Levels, Hindistan, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Avusturya, Almanya, İtalya, Yunanistan, İrlanda, Danimarka top 10’da kalmıştı..Macaristan, Norveç ve İsveç’te ise uzun süre 1. Sıradaki  yerini korudu

avicii, yine 201’de1 Austin City Limits Music Festivals, Sensation, Electric Daisy Carnival, Electric Zoo Festival, Winter Music Conference ve Inox Festival gibi organizasyonlarda yer almıştı. Ayrıca BBC Radio 1’da Pete Tong’un Essential Mix radyo programında performansını sergilemiş ve büyük beğeni toplamıştı. 13 Ocak 2013 tarihinde dünyanın en büyük müzik ortaklığı olarak X You adında bir single çıkarmıştı. Dünyanın çoğu ülkesinden katılımcılar efekt,bassline, melodi göndererek parçaya katkıda bulunmuş ve son kontroller Avicii tarafından yapılarak parça piyasaya sürülmüştü..

Aralarında Avustralya, Dominik Cumhuriyeti, Sri Lanka, Singapur ve Tayvan’ın bulunduğu birçok ülkede konserler vermiş, 2012 yılında Türkiye’ye de gelmiş, İstanbul Caddebostan’da 2 saatlik performans sergilemişti.

 

2014 yılının sonlarına doğru Stories albümünü ve albümün içinde olan The Daysve The Nights’ı yayınlamıştı. Son eserleri de bunlar oldu.

House ve Dance müziğin en yetenekli sanatçılarından biri olan avicii Daha önce akut pankreatit hastalığı geçirmiş safra kesesi ve apandisti 2014 yılında alınmıştı…

‘Avicii’nin menajeri Diana Baron, yaptığı açıklamada, Avicii’nin 20 nisan 2018’de öğleden sonra Umman’ın başkenti Maskat’ta ölü bulunduğunu açıkladı. Ölüm nedeninin ise ailenin isteği üzerine gizli tutulacağını söyledi. Avicii de yaşıtı onlarca yıldız gibi “erken kaybettiğimiz genç yetenekler” arasında yerini aldı..

Haber

İlginizi Çekebilir