Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Number1’da

Number One FM ve Number One Türk FM ortak yayınında soruları yanıtlayan İnce’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Üniversite sınavları konusunda bir çalışmanız var mı? Cumhurbaşkanı olursanız, bunun için ne yapacağsınız?

Cumhurbaşkanı olacağımdan hiç kuşkum yok. Asla dayatma içi olmayacağım. bağırıp çağıran, azarlayan, mahkemeye veren, tehdit eden biri olmayacağım. Fizik öğretmeni abileri olacağım. Yol göster, kaynak aktaran, iyi eğitim almalarını sunan bir cumhurbaşkanı olacağım. Sınavınızı değiştireceğiz. bir ulusal uzlaşma sağlanmaktadırcağız. Asla dayatmayla olmayacak. Siyasetçi gelecek seçimi, devlet adamı gelecek nesilleri düşünür.

Ak Parti dahil bütün partiler ve sivil toplum kuruluşları olacak. Hepsiyle oturacağız. Biz milli politika oluşturcağız. Herkesi ikna edilen bir sistem kuracağız. Uzlaşmayı sağlayamadığımız sürece başarılamaz. Yol gösterici, çok inceledim.

Sene 10 bin gencimizi yurtdışına göndereceğiz.

Cumhurbaşkanı olunca mevcut sosyal yardımları ne olacak?

Anayasada “Türkiye sosyal bir devlettir” yazar. bu yaptır yardımlar, Erdoğan’ın lütfu olmadığı. Devletin. Bu onurlu bir arada verilmelidir. Neden keseyim? Tam tersine karışıklık. Sıraya girmeden, kimseye müracaat etmeden direk bankadan çekecekler.

Gençlere yılda iki kez gençlik burcu vereceğim. biri 19 mayıs biri 29 Ekim’de 500 tl. Okul kredisi okul bitince bitiyor. Okul bitince iş bulamayan çocuklara iki yıl boyunca kredi verilmeye devam edeceğiz. Bunların için kaynak soruyorlar. Soygunu engelleyince hepsine yetecek. Merak etmeyin.

Gençlerin istihdamıyla ilgili, liyakat kriteri olacak mı?

Öğretmenlik hayatta sınav kağıtlarında adı kapatırmışsın sorulara bakardım adil olmak için. Bu bilinçle bu yaşam tarzıyla yetişen biri gençlere haksızlık yapar mi? Yüksekovalı berfin ile yalovalı ayşe arasında hiç fark yok. Başörtülü ve başörtüsüz benim içindeyim, bu memleketin gelecekleridir. Kamuda yükselmeyi objektif kriterlere bağlayacağız. Sağcı, solcu, başörtülü, başörtüsüz, hangi partiden, nerden olursa olsun .. KPSS’yi tamam ama eksik buluyorum. Mülakatı kaldıracağız. Mülakat olunca liyakat kaçar.

Başörtüsüne kamuda serbestlik devam ediyor. söz veriyorum. Kimseye karışılmayacak, kimsenin kılığı kıyafetiyle uğraşacak halimiz yok. Memlekette yapılacak iş çok. Benim kız kardeşim 52 yaşında 12 yaşından beri başörtülü. Hepsi benim kızkareşim.

İstanbul trafiğini çözülebilecek misiniz?

Kadir Topbaş’ın döneminde güzel metro çalışmaları yapıldı. Doğruya doğru. Bunları devam ettirmek lazım. Atıl olan potansiyelimizi kullanacağız. Denizlerimizi kullanmıyorum. Denizde balıkçılığı da ulaştırmayı da kullanmıyoruz. Bunu birinci sıraya alacağız.. Park sorunu da var. Özel araçlara saat sınırı koyabilirsiniz. Köprüler yapılıyor. Demirel de Özal da köprü yaptı. Onların yaptığı köprülerin geliri hazineye gidiyor, bunların yaptığı köprünün geliri yurtdışı şirketlere gidiyor..

İnternet üniversitesi kurulabilir mi?

Bu fikre sıcak bakarım. ancak denklik meselesi var. orada eğitimin niteliği önemli. Yeni kurulan bi üniversiteyi boğaziçi ile denk sayamam. Önce ölçmek lazım.

Bütün vaadlerimi gerçekleştirmek için 2 seneye ihtiyacım var. Hepsi kolay. Sadece eğitimin kalitesini yükseltmek zordur. bunu anlamadıkları için binadan ibaret sanıyorlar. eğitim yılı ortalaması 1 yıl arttırdığınız GSMH yüzde 10 artıyor. Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır..

Gülen in iadesi için sizi aradıklarını söylediniz. Kim aradı?

Niye söyliyeyim? Onlar bal gibi biliyorlar. Ben Fetöcü okullara 17-25 Aralıktan sonra yardım ettiklerini açıkladım. Usulüne uygun iade istemediler bir, Amerika vermek istemiyor iki. Erdoğan da almak istemiyor. Bu danışıklı döğüş. Çünkü gelirse deşifre olacak, ortaklığı ortaya çıkacak. “Ne istediniz de vermedim” demedi mi? Demek ayrımcılık yaptı..

Medya sahiplerinin ticaret yapması hakkında…

Basını destekleyeceğiz. Basın medya patronlarının ihale peşinde koşmalarını engelleyeceğiz. Böyle olmaz. Medya patronları başka iş yapmamalı.

TRT’ye de tepkiliyim. TRT borazan.. Benim vergilerim yok mu TRT bütçesinde? Beni nasıl göstermez? Hakkımı helal etmiyorum.

Hayvanlara yapılan şiddet, sokak hayvanları hakkında..

16 yaşıma kadar köyde inek otlattım. Yaşar Kemal’i, Jack London’ı klasikleri dağda okudum. Hayvanlarla gönül bağı kurmuş biriyim. Babamın evinde duvarda ineğimizin resmi var. O ineğin parasıyla okudum ben. bu düzenlemeleri bu duygularla yapabiliriz. Barınaklar yapacağız, katkıda bulunacağız.

Suriyeli mülteciler konusunda

Suriye toprak bütünlüğü korunmalı. Bütün suriyelilerin katıldığı bir seçim olmalı. Barış sağlanınca çoğu gidecektir. Kalanlar için de bi şeyler yapılabilir. Ama bayramlarda Suriye’ye gezmeye gidip dönüşte gelip devletten yardım almalarını anlamıyorum. Bayram ziyaretine gittiysen kal orda. Yani Büyük devlet olalım ama enayi olmayalım..

Türkiye’nin dünyadaki imajı hakkında…

Ülkede her şey güzel, sorunsuz da bize iftira mı atıyolar? Bizde sorun var. Dış güçler bize oyun oynuyormuş. Oynatmayacaksın. Mahkemelere ben güvenmiyorum, Alman niye güvensin? Önce sen kendini düzelteceksin, onlar için değil kendin için. Özgür olacaksın, eksikliğini gidereceksin. Batının karşısına güçlü çıkacaksın..

Kriz beklentisi hakkında

İnsanlar rahat olsun. Ekonominin temel kriterlerini uygulayacağız. Kriz olmaz

Başkan Yardımcılığı hakkında

Seçilirsem Erdoğan’ı başkan yardımcısı yapmam. O monitörse ben de ona olmam. Ama iyi bir emeklilik geçirmesi için yardımcı olurum ..

CHP Aday listesi hakkında

Hiç bi sıkıntı yok. Listeye giremeyen arkadaşlarım da benimle mitinglere geliyor.

Seçim Tahmini hakkında

Şu anda yüzde 35 bandında görüyorum. ilk turda kafa kafaya gelir. İkinci turda ben kazanacağım.

 

Haber

İlginizi Çekebilir