Gençler Soruyor Siyasiler Cevaplıyor

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu, Genç Seçmenlere Number1 Fm ve Number1 Türk FM ortak yayınında seslendi.Temel Karamollaoğlu, “Gençler Soruyor, Cumhurbaşkanı Adayları cevaplıyor” programında Kadir Çetin’e konuk oldu.

Number One FM ve Number One Türk FM ortak yayınında soruları yanıtlayanTemel Karamollaoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Bizim Ak Parti’yi bölmek gibi niyetimiz yok. Biz aynı kökten geliyoruz ama Fazilet Partisi’nden sonra milli görüşü terk ettiler. Ayrılmayı Ak Parti gerçekleştirdi. Erbakan Hoca’ya ihaneti yapan bu arkadaşlardı. Onun oluşturduğu bütün değerleri yok edip kendilerine göre yeni bir düzen kurdular ve bunun yürümediğini düşünüyorlar. Erbakan’ın dediği gibi Ak Parti bir proje partisiydi.

Ak Parti’nin yanındaki danışmanları millet tanıyordu şimdi kimse tanımıyor hepsini devre dışı bıraktı. Tayip Bey sadece kendisini onaylayacak adam istiyor yanında. Oysaki eleştiri ve yorum da yapmalılar çünkü danışma geniş çevreyle yapılması gerekir.

Bizdeki meclis yetkisiz hiçbir icra gücü yok. Cumhurbaşkanı meclisle hareket etme ihtiyacı duymuyor. Bakanları ve kendisi meclise hesap vermeme gibi sistem yok. Bu sistemler doğrudan doğruya diktatörlüğe giden sistemdir.

Sokaklarda %90 Cumhurbaşkanının fotoğrafları ve bayrakları var buna adalet denilir mi? Polis nezaretinde afişlerimizi indiriyorlar.

Biz onlarla ittifak talebinde hiç bulunmadık . Biz Cumhurbaşkanına ilk gittiğimizde başkanlık sisteminin kuvvetler ayrılığına bağlı olmasını yoksa referandumu desteklemeyeceğimizi söyledik. Buna razı olmadılar. Hükümette denetleme mekanizması yok. Meclisin elinden aldılar.

Bu hükümetin yaptığı en iyi iş milletin gözünü boyamak için icraatlar yapması..

Maddi sıkıntılarımız olduğu için sadece sosyal medyadan gençlere ulaşabiliyoruz. Gençlere iş imkanı yok en büyük sıkıntı bu ve bütün fabrikalar kapatıldı bu da iş imkanlarını kısıtladı. Her devlet şartlara göre politika belirler fakat bizde böyle birşey yok at gözlüğü takmış gibi kapitalist sistemi benimsediler. Gençler fikir üreten bir grup ama hayata daha yaşlılar gibi bakmıyorlar. Bambaşka bir ortama girdik. Bu yüzden eğitim sistemi değiştirilmeli. Üniversiteler açılmış fakat istenilen kalite yok. Üniversite açıldıktan sonra yeni kurulacak sanayiyi işbirliği sağlandıktan sonra yüzbinlerce gence imkan sağlanır.

Numan Bey’e üzülüyorum. 180 derece çark etmesini anlayamadım. Cumhurbaşkanın şu an yanında durmasını

Sosyal bir devlette hedef 5.500’ün altında maaş almamaktır. Ancak kendiliğinden olmaz üreten bir ülke olmalıyız . Milli gelir arttı diyorlar ama borçlar var. Borçla artıyor. Dış ülkelere çok büyük tavizler veriliyor. İsrail’in hedeflerine ulaşması bölünmemize neden olur. Fırat ve Dicle havzası üzerindeki tesislerle birlikte uluslararası bir yönetime razı oldular. Arsaların satılmasına engel olunamadı. Bunlar Özal’ın kötü bir taklitçisi.. 90 yıllık birikim yıkıldı. Üretimle kalkınır hayalle ülke kalkınmaz. Normalde 15 yılda ülke uçardı.

Haber

İlginizi Çekebilir