Jay-Z, Türk tasarımcının ceketiyle sahneye çıktı

Ancak Les Benjamins takipçileri arasına geçen hafta çok ‘ağır’ bir isim katıldı: Jay-Z. Hip-hop yıldızı, eşi Beyoncé ile çıktığı ’On the Run II’ dünya turnesinde, markanın Dubbo adlı ceketiyle sahne aldı. Üstelik iki kez! Les Benjamins markasının kurucusu ve kreatif direktörü Bünyamin Aydın, süreci anlattı.
Öncelikle tebrik ederek başlayalım, bizi yine gururlandırdınız. Jay-Z’nin sahne kostümü olarak sizin tasarımınızı seçtiğini biliyor muydunuz yoksa sürpriz mi oldu?

– Benim için de büyük bir sürpriz oldu. Dinlemeyi sevdiğim, favori müzisyenlerimden biri Jay-Z. Avrupa turuna başlamadan önce Paris’te kalıyorlarmış. Printemps mağazasında alışveriş yaparken ürünlerimizi görmüş, tasarım ve desen hikâyelerini sevmiş. Daha sonra onun ekibi bizimle doğrudan iletişime geçti ve Jay-Z’nin turne sırasında Les Benjamins giymesini istediklerini söyledi. Ekibimin bunu bana söylediği o ilk an ciddiye bile almadım! Beğendikleri stilleri gönderdik. Ama Jay-Z’yi Cardiff’teki konserin kapanışında Les Benjamins Dubbo ceketle görünce aklım başımdan gitti. Hikâyenin gerisini biliyorsunuz; iki DNA birbirine mükemmel uyuyor. Şu kadarını söyleyeyim, başka sürprizlerimiz olabilir…

◊ Marka Ortadoğu’dan Çin’e, Amerika’ya pek çok farklı kültürde benimsendi. Bizim kültürümüze ait öğeler barındırmasına rağmen… Nasıl açıklarsınız bu durumu?

– Biz bir lüks sokak giyim markasıyız. Les Benjamins dünya kültürlerinin öykülerini anlatıyor. Bir kültürün insanları, mesajları ve platformu, bu tasarımların ilgi görmesini ve ilginç olmasını sağlıyor. Anlatacak bir hikâyemiz var.

Her sezon, her koleksiyonda farklı kültürleri ele alıyorum. Tasarımlarda hikayeleri, kültürleri, gelenekleri ve ritüelleri harmanlayarak sokak modasına yansıtıyorum. Sadece Türkiye ile ilgili değil aynı zamanda gerçekten evrensel öğelerle de koleksiyonlar tasarlıyorum. Farklılıkları ve yeni kültürleri keşfetmeyi çok seviyorum. Bizimle bu ünlüler arasında bağlantı kurulmasını da bu kültürler sağlıyor.

◊ 2011’de Les Benjamins’i ilk kurduğunuzda, bu kadar başarılı olabileceğini öngörüyor muydunuz?
– Daima küçük amaçlar belirlerim ve uzun vadede daha büyük resmi hedeflerim. Küçük adımlarla ilerlemek önemlidir ama küresel bir marka yaratmanın uzun yıllar sürecek bir maraton olduğunu da unutmamak lazım.

◊ Tasarımlarınızı başka kimlerin üzerinde görmek istersiniz?

– Ben de kendime soruyorum bu soruyu. Beyoncé’nin giymesi şahane olur.

◊ Sizin için yoğun bir yıldı. Birçok spor markasıyla işbirliği yaptınız, Beşiktaş için koleksiyon tasarladınız. Dubai’ye özel bir kapsül koleksiyon yaptınız… Yakın dönemde ne gibi projeleriniz var?

– Amiral mağazamızı Nişantaşı’nda Akkavak Sokak, 16 numaraya taşıdık. Eylül ayında yeni lokasyonumuzda resmi açılış yapmayı planlıyoruz. Türkiye’de türünün ilk ve tek örneği olacak ve yeni bir Les Benjamins dalgası sunacak; sokak giyimi, sanat, moda, müzik ve sneaker kültürü yer alacak. Amacım, İstanbul’un ve Türkiye’nin dünyada tanınmasını sağlamak.

Jay-Z’yi ceketimle görünce aklım başımdan gitti

Jay-Z’nin tercihi Dubbo ceketin fiyatı 3850 TL.

Haber

İlginizi Çekebilir