Taylor Swift’ten çağrı: Oy verin!

Dünyaca ünlü ABD’li şarkıcı Taylor Swift, hayranlarına oy verme çağrısı yaptı.

28 yaşındaki şarkıcı, önceki haftalarda 6 Kasım’daki Kongre ara seçimlerinde Demokratlara oy vereceğini açıklamasının ardından hayranlarına sosyal medyadan seslendi.

Swift, ABD bayrağının renklerinde oje sürdüğü ayak parmaklarının fotoğrafını sosyal medyadan paylaştı.

Ünlü şarkıcı, “18 yaşındayken ilk kez oy verirken bildiğim bir şey vardı: Erken oy verin.
6 Kasım’dan önce oy vermeniz, oy verme işlemini hızlı ve kolay hale getirir. Erken oy verme işlemi Tennessee’de bugün başladı, 1 Kasım’a kadar devam edecek” dedi.

Swift, “Kendi eyaletinizde erken oy verme tarihlerini kontrol edebilirsiniz” ifadesini de kullandı.

Swift, “Son iki yılda yaşanan olayların ardından” görüşlerini açıklamak konusunda tereddüt etmediğini söyleyerek, “Oyumu her zaman hak ettiğimizi düşündüğüm insan haklarını koruyacak ve onun için savaşacak adaya vereceğim” demişti.

Oyunu Cumhuriyetçilerin ağırlıkta olduğu Tennessee eyaletinde kullanacak olan yıldız, “LGBT hakları için mücadeleye ve cinsel yönelim ya da cinsiyetle ilgili her türlü ayrımcılığın yanlış olduğuna inanıyorum. Bu ülkede ten renkleri farklı olan insanlara yönelik sistematik ırkçılık korkutucu, mide bulandırıcı ve çok yaygın” demişti.

Swift eyaletinde yarışan Cumhuriyetçi adayla ilgili olarak “Marsha Blackburn’u destekleyemem. Kongre’deki oy geçmişi beni korkutuyor. Kadınlara eşit maaş ve kadınlara şiddetle ilgili yasalara karşı çıkmıştı” ifadesini kullanmıştı.

Haber

İlginizi Çekebilir