Ezhel: Rap’i bırakıyorum, hukuk okuyacağım

Sahne adı Ezhel olan rap şarkıcısı Sercan İpekçioğlu, esprili Instagram hikayeleriye hakkında açılan davaları eleştirdi.

“Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek ve bulundurmak” suçlamasıyla 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi istenen Ezhel, Ankara şivesiyle konuştuğu hikayelerinde, “Millet birbirini kesiyor ben karıncayı incitmedim daha. O kadar olay oluyor o zaman neredesiniz ya. Adalete en çok ihtiyaç duyduğumuz zaman neredesiniz ya? Rap’i bırakıyorum, hukuk okuyacağım” sözleriyle dikkat çekti.

Ezhel, Instagram paylaşımında şunları söyledi: “Bu çocuk size ne yaptı? Şekerlik yaptı, şirinlik yaptı. Şarkılar, türküler söyledi bu çocuk. Bana bir de zehir taciri muamelesi… Millet birbirini kesiyor ben karıncayı incitmedim daha. O kadar olay oluyor o zaman neredesiniz ya. Adalete en çok ihtiyaç duyduğumuz zaman neredesiniz ya? Rap’i bırakıyorum, hukuk okuyacağım. Bu karanlık bu yozlaşmış düzeni hep beraber sanatla bir gün değiştireceğiz, o zamana kadar kolay gelsin. O değil de her gazetede ismimiz var ha, parasını versen böyle reklam yaptıramazsın!”

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ezhel hakkında bir başka suça ilişkin yapılan soruşturma nedeniyle vücudundan alınan örnekler üzerinde inceleme yapıldığı belirtilmişti.

İnceleme sonucunda hazırlanan raporda ünlü şarkıcının, uyuşturucu madde kullandığının tespit edildiği aktarılan iddianamede, bu nedenle “kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Hazırlanan iddianame, Anadolu 5. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildiğinden Ezhel, ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

Haber

İlginizi Çekebilir