İmamoğlu, Yeni Ulaşım Hattı Müjdesi Verdi!

Dinleyicilerden gelen soruların çok olmasından yayın uzadı
Dinleyicilerden gelen yoğun sorular üzerine Kadir Çetin yayını uzatmak zorunda kaldı ve Başkan’dan ikinci bir program sözü aldı. Programın başında ise eğlenceli bir diyalog yaşandı
Kadir Çetin : Hoş geldiniz başkanım başlarken hemen söyleyeyim ben beylikdüzünde oturduğum için hem şehriniz sayılırım.
Ekrem İmamoğlu : Ben hemşehrilerimi gönüllü ilan etim siz basında olduğunuz için tarafsız olmanız gerekir ama hemşehrilikten dolayı sizi de gönüllü kabul edebilirim. Beni gönüllü olarak artık hemşehrilerim anlatacak tüm İstanbullulara merkezinde de beylükdüzündeki hemşehrelilerim duruyor.

Ertuğrul Özkök’den Kritik Soru
Programın hemen başında Kadir Çetin ünlü oyuncular Akasya Asıltürkmen, Beste Kökdemir, Elifcan Ongurlar, Gonca Vuslateri, Özge Özdemir, Sinan Güler’in ve Duayen gazeteci Ertuğrul Özkök’ün sorularını dinletti.
Özkök “Geçtiğimiz günlerde Sultanbeyli’de Mahruze Keleş adlı vatandaşla ettiğiniz sohbeti çok sevdim siz oyunu istiyorsunuz vatandaşın o ise sen Tayyip Erdoğan’a bağlı değilsen sana oy ama börek veririm diyor. Siz de seçimi kazanıp gelip böreğini yiyeceğim dediniz. Bir siyasetçi olarak sana oy vermeyeceğim diyen bir vatandaşla konuşmak içinde bir burkulma yaratabilir ben o anda ne hissettiğiniz çok merak ettim. Ben siyasette karşı tarafı ikna etmek için bu tür insani diyalogların varlığına inanıyorum. Ayrıca Binali Bey gibi sağduyulu ve Beylikdüzünden tanıdığımız gerçekten herkese açık bir insanın aday olması İstanbul için büyük şanstır. Ayrıca sizi de Sultanbeyli gibi oy alma ihtimalinizin az olduğu bir yerde bu davranışınızdan dolayı kutluyorum.” dedi. Ekrem İmamoğlu ise siyaset sadece oy için yapılırsa dünyanın en kötü ve zor işi. Ama ben siyasete insanların kalbini kazanmak diye bakıyorum. Elbette oy da önemlidir ancak bu bir günlük bir anlık bir kavram değil diyalog kuracaksınız ve önce insanların saygısını kazanacaksınız ki sizi dinleyebilsin. Mahruze abla ile pazarda konuşmamız çok uzun bir diyalogdu ve çok keyifliydi. Belki bugüne kadar diyalog kuramamanın bir takım ön yargıları olabilir. Önce ön yargısız dinleyince oyunu veriyor. Sonra siyasi bağlantı kuruyor ve vazgeçiyor. Cumhurbaşkanından oy istediğimi duyunca da “o sen miydin “ diye cevap veriyor. Çok keyifliydi sohbetimiz ve günün sonunda biz Mahruze abla ile birbirimizi anladık. O duygu geçişini sağladık ve Mahruze ablanın şimdi kafası karıştı şu anda inanıyorum ki bana saygı duyuyor. Beni dinleyecek ve elbette ki aklına yatarsa oy da verecek. Vermeyebilir de ama duasını aldım. Söz verdi.

Beylikdüzünün resmi nüfusu 350 bin kişiyi aştı ve ben 200 bini çok aşan sayıdaki vatandaşımızla beraber yürüdüm, tanıştım diyalog kurdum. Belediye başkanını kent insanı tanır ama sadece ismini bilir beni en çok mutlu eden son aylarda 4,5 – 5 yaşındaki bir çocuk benim için babası ile bir video çekmiş “Ekrem İmamoğlu için ne diyorsun diye soruyor o da Kızıyorum ona niye gidiyor diyor yani Düşünsene 5 yaşındaki bir çocuk belediye başkanlığını biliyor ve Beylikdüzü belediye başkanlığından gittiğini biliyor Büyükşehir Belediye Başkanlığı diye bir kavramı biliyor Evet artık başka yerlerin belediye başkan olacak diyo. Sonra da güle güle sana Tanrım seni korusun diye bir şarkı mırıldanıyor. İnanılmaz yani şu an bile Tüylerim diken diken müthiş bir şey yani ona o duyguyu verebilmek hissedebilmesi bir gün gittim aldım evinden, elinden tuttum anaokuluna sınıfına bıraktım onu geçen hafta tanışmak istedim Çünkü müthiş o sevgiyi yakalamak onunla bağ kurmak inanılmaz hele hele çocukların ki çok karşılıksız ve çok içten o zaman hem siz kendinizi o kente karşı çok büyük bir bağlılıkla ve sorumlulukla adıyorsunuz.

1 Milyonun Üzerinde İnsan için Deprem Tehdidi Var
Programda İmamoğlu İstanbul trafiği için bir değil birden çok planımız var dedi ve ekledi trafik İstanbullunun 1. Sorunu bunu anketlerde İstanbullular söylüyor. %55 ile ilk sırada çıkıyor ama daha önemlisi Allah korusun deprem tehlikesi. Milyonun üstünde insanı, 40 binin üzerinde bina ile tehdit eden ve 20 senedir giderilmeyen büyük bir sorun.

Kanal İstanbul Bu Kentin Önceliği Değil
İstanbulun 3. Bölgesinde yaklaşık 3.5 milyon nüfusu var ve onların şehrin merkezine ulaşımı için en sağlıklı yatırım metro. Kaç yıllık proje? 2003’den beri var. İncirli – Beylikdüzü metrosu hatta Beylikdüzünü Mahmutbeye bağlayan ilave hat. Peki 15 yıldır niye yapılmıyor? Gerekçesi yok. 3.5 milyon insanın şehirle bağlantısı yok. İstanbulun önceliklerini sıraya koyarsanız metrolar yapılır. Ama başka konuları tartışırsanız örneğin “Kanal İstanbul” o zaman kentin önceliği kayıyor.

İnsanların Mutluğu Önemli Ulaşımdan Kar Etmek Değil
İstanbul haraketli bir şehir ve deniz ulaşımının payı %2 ve bunun bir kısmının teslim edildiği özel şirket seferleri iptal ediyor. Bu gülünç bir şey. 16 Milyonluk kentte ulaşım kar edilecek bir alan değildir. Gerekirse kar etmezsiniz. İnsanların mutluluğu önemli trafikte geçirilen zaman hem mutsuz ediyor hem de verimsizlik oluyor.
Metrobüs ilk başta Avcılar – Topkapı arasına düşünüldü sonra Zincirlikuyu’ya arından da Söğütlüçeşme’ye ve öbür taraftan da Beylikdüzü’ne uzatıldı. Hat 5 katına çıktı peki buna dönük ve altyapı çalışması yapıldı mı? Hayır. İlk önce yurtdışından bir otobüs getirildi o da İstanbulun rampalarını çıkamadı sonra başka otobüs yapıldı kapasitesi az. 160 kişi. Bu güzergah yokuş, rampa başka koşulları ile tramway hattına çevrilmeye uygun değil. Bizim yoğunluğu azaltacak tipte kapasitesi yüksek bir otobüs çalışmamız var.

Tem Üzerinde Transit Ulaşım Sistemimiz Hazır
Aslında Tem hattı üzerinde de çok nüfus olduğu için burasının da ekspres bir ulaşıma ihtiyacı var. Çok duraklı olmayan ve terminal sistemli korunaklı alanları olan hızlı yani ekspres ulaşım sağlayacak bir ulaşım sistemi projemiz var. Esenyurt Akbatı’dan Kavacık’a 9-10 durakta ya da Sultanbeyli’den aynı şekilde Okmeydanı’na ulaşabileceksiniz. İstanbul’un yükünü alacak bir toplu taşıma sistemi olacak. Büyük bir inşaat faaliyeti de gerektirmeyecek.

Metro Yatırımı Bu Şehrin Birinci Konusudur
Deniz ulaşımında ise Büyükçekmece’den Pendik’e kadar ulaşım hattı açacağız. Bütün bu ulaşım hatlarını anlatırken aslında esas olan konu Metrodur. Metro yatırımı bu şehrin birinci konusudur. Metro ulaşımın %20 payını üstleniyor. Bu Londra ve Paris gibi şehirlerde olduğu gibi %80’e seviyesine çıkması lazım. Çünkü lastikli araçları kullanarak bu şehrin ulaşımını sağlayamazsınız.
Sosyal Yaşam kalitesi sadece belli bir kesimin değil tüm İstanbullunun ihtiyacı.
İstanbul’da 0-4 yaşarası 1.2 milyon çocuk var. 18-25 yaş arası 350 bin okumayan, mesleği olmayan ve işi olmayan genç var. Her 4 kişiden birisi işsiz. Sadece Beylikdüzünde kurduğumuz kariyer merkezinde 40 binin üzerinde CV birikti. Bu 350 bin gence önce meslek eğitimi vereceğiz. Ama bu hangi iş alanında ihtiyaç varsa buna göre olacak. Yani iş garantili eğitim olacak.

İmamoğlu Erdoğan’ı Neden Takdir Etti?
Dinleyiciler Sordu, İmamoğlu Cevapladı
· “Eğer Tayyip Erdoğan gibi çalışacaksanız oyumu vereyim CHP zamanındaki işleri de biliyoruz her yer çöplüktü başkanım” diye soru yönelten dinleyiciye “daha önce bende yaklaşık 20 yaş genç birisi de benzer bir soru sormuştu. Ben bu yaşımda CHP dönemini zor hatırlıyorum onun o dönemi bilmesine imkan yok. Ayrıca farklı siyasi görüşte olmama rağmen Sayın Erdoğan’ın kendisine de ifade ettiğim gibi 94 yılındaki çalışma azmini, o dönemde insanlarla olan bağını takdir ettim ve o dönem alkışladım. Ama şu anda erişilemez bir duvar var. Belediye başkanlık makamının değişmesi lazım bu makamın 16 milyon insana ait olduğunu hissettirmek lazım. Ben de dinleyicime şu iddiamı ortaya koyayım Benim Kadar Çok Çalışan Bir Belediye Başkanı Göremeyecek.
· Esenyurt’ta yaşanan bir konut mağduriyeti sorusu üzerine bu işin tarafı müteahhit ve müşteri gibi gözükse de kötü imar uygulamalarının getirdiği bir süreçtir. Biz bu sürece asla ilgisiz olamayız ve bu işle ilgili bir masamız olacak. Şu anda hem Esenyurtta hem de büyükşehirde böyle bir uygulama olmadığını biliyorum. Tapu, konut ve Fikirtepede olduğu gibi tüm mağduriyet konularında bizzat ilgileneceğim.
· Bir başka soruda çiçek böcek konuları yerine projelerinizden bahsedin diyen dinleyiciye az önce bahsettiğim Deprem konusu çok önemlidir ve mevcut belediyenin riskli 40 bin binanın dönüştürülmesi konusunda çok kötü bir karnesi vardır. Ben değerli hem şehrime hak veriyorum ama yeşili küçümsemeden çünkü 2.6 metre kara yeşil alan ile mutlu olamazsın kardeşim. Beylikdüzündeki yaşam vadisi gibi toplamda 40 milyon metrekarelik yaşam vadilerini İstanbul’a kazandıracağız. Diye cevap verdi.

Faytonlardaki Atların Dramını Çözeceğim
Adalarda başka bir takım ilişkiler üzerinden yürütülen bir sistem var. Atların canını alacak kadar kullanılması 21. Yüz yılda çok acı bir durum. Elektrikli fayton vb. gibi çözümler illa ki bulunur öncelik yanlışı ortadan kaldırmak ve ben bu sorunu kesinlikle çözerim. Bu konu 5-6 yıldır tartışılıyor ve atlara üzülüyorum. Aslında tüm sokak hayvanlarının korunması haktır. İnsanların vicdanını sızlatan hiçbir şeyi yaşatmayacağız.

İstanbul Araplaşmamalı
Burası bir cazibe merkezi ama İstanbulda sadece bir bölgenin insanı kabul edilip turis olarak görüldüğü için tuizmde hiç de hak ettiği yerde değil. En fazla ilgiyi gösteren Avrupalı insanlar artık ilgi göstermiyorlar. İstanbul İstanbul gibi kalmalı sadece Arap turist geliyor diye Araplaşmamamlayız o forma girmemeli şehir. Yarın Avrupalı geliyor diye Avrupalılaşmayalım. Turizm gelişirse bu gençleri hizmet sektörüne hazırlarız.
Üniversitelilere Ulaşımda çok daha fazla indirim sağlayan bir kart hazırlayacağız ve aktarmalardan dolayı oluşan yükü azaltacağız. Bu kart şu ankinden neredeyse %80 daha az maliyetli olacak.
Saraçhanedeki Büyük Belediye Binası Kütüphane Olacak. Başkanlık makamı da orada olacak bu sayede vatandaş ile başkan iç içe olacak. Beyazıttaki kütüphanemizde 1 milyona yakın kitap saraçhanede 5 milyon kitaba ulaşacağız. Beylikdüzünde 5 kütüphane açtık ve içinde internette olduğu için sürekli dolu kütüphanelerimiz. Bağcılara gittim bir genç arkamdan koştu ve ne olur buraya da kütüphane aç dedi yok mu burada dedim bir tane var dedi. Gençlerden birisi kütüphaneye giderse arkasından arkadaşı da gider.

İlçe Belediye başkanları ile ilgili durum gelecek hafta biter.

Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı seçim özel programının tekrarını 18 Ocak akşam saat 21’de ve Pazar saat 11’de Number1 Tv & Number1 Turk Tv ortak yayınında izleyebilirsiniz.

Haber

İlginizi Çekebilir