Arzu, Hacı Ve Hakan Sabancı ile Moda

Sonbahar- Kış sezonu için heyecanlı mısınız?
Arzu SABANCI: Evet, hem de çok… Çünkü bu sezon, Koton’la iş birliğimizin ayrı bir heyecanı var. İlk defa erkek koleksiyonuna imza atıyorum. Koton ile başarılı üç sezon geçirdik ve gerçekten kadınların beklediği koleksiyonlar hazırlamayı başardık. 2018-2019 Sonbahar-Kış sezonunda ise kadın koleksiyonuna ek olarak Arzu Sabancı for Koton Erkek Koleksiyonu’nu hazırladık. Güzel bir iş ortaya çıkardığımıza inanıyorum. Kadın koleksiyonumuz da Ekim’in ikinci yarısında mağazalarda olacak.

Bir sürprizle karşımızdasınız, erkek koleksiyonu hazırlamaya nasıl karar verdiniz?
Arzu SABANCI: Ben üretmeyi, çalışmayı, yeni projeler geliştirmeyi seviyorum. Hazırladığımız koleksiyonlarımız oldukça yoğun ilgi gördü. Aldığımız geri dönüşler bizi mutlu etmekle birlikte bir sonraki sezon için de sorumluluklar yükledi. 2018–2019 Sonbahar-Kış Kadın Koleksiyonu’muzu hazırlarken, erkek koleksiyonu hazırlama fikri de benden geldi. Koton’un mevcut erkek kategorisini Arzu Sabancı for Koton çizgisiyle buluşturmanın peşine düştük. Kadın modası kadar erkek modası da yıllardır takip ettiğim bir alan. Biliyorsunuz üç oğlum ve eşimle birlikte dört erkekle yaşıyorum. Çocukların arkadaşları da katılınca, tahmin edersiniz ki etrafım gözlemleyebildiğim birçok örnekle dolu. Böylece hazırladığım koleksiyon ile erkeklerin moda dünyasına dair izlenim ve deneyimlerimi kendi tarzımla buluşturma fırsatı yakaladım.

Eşiniz ve çocuklarınıza stilleri hakkında tüyolar verir misiniz?
Arzu SABANCI: Eskiden oğlanlarla beraber yaşarken alışverişlerinde yanlarında oluyordum. Ama artık alışverişlerini kendileri yapıyorlar. Tatillerde denk gelirse birlikte dolaşmak keyifli oluyor. Birbirine yakın stilleri olmakla beraber dördü de farklı karakterler ve farklı tarzları var.

Gardırobumda olmazsa olmaz dediğiniz parçalar hangileri? Ve elbette ‘asla giymem’ dedikleriniz?
Hacı Sabancı: Siyah bir jean, beyaz bir gömlek, siyah bir bot dolabımda mutlaka vardır.
Hakan Sabancı: Erkek modası, son zamanlarda çok abartı, çok gösterişli ve bence biraz limitleri zorlayan yöne doğru gidiyor. Benim tercihim genelde sade kıyafetlerden yana oluyor. Siyah kot pantolon, siyah ve beyaz tişörtler ile siyah bir deri ceket her zaman dolabımda bulundururum. Üzerinde marka logosunun abartılı vurgulandığı tişörtleri asla giyemem.

Haber

İlginizi Çekebilir