Adele 25 Albümü Yeni Bir Rekor Kırdı

İngiliz müzisyen Adele yeni albümü ile rekor kırdı. Dünyaca ünlü müzik dergisi Billboard’un haberine göre Adele 25 Albümü çıktığı üç gün içinde 2.9 milyonluk bir satış başarısı yakaladı. Ayrıca bu başarı, Adele’i İngiltere’nin en zengin müzisyenlerinden biri haline getirdi.

Üç yıllık bir aranın ardından yeni 25 Albümü ile geri dönen Adele, şimdiden İngiltere’nin en zengin genç müzisyenleri içinde yer alıyor. Hiç çalışmadığı halde yayınlamış olduğu iki albümün gelirleri sayesinde geçtiğimiz sene 17 milyon sterlin (yaklaşık 74 milyon TL) kazanan Adele’in 25 Albümü üç gün içinde 2.3 milyonluk bir satış başarısı yakaladı.

25 albümünü herhangi bir müzik paylaşım sitesinde yayınlamayacağını açıklayan Adele, hiç çalışmadığı yıllarda günde 46 bin sterlin (yaklaşık 200 bin TL) kazanıyordu.
Çalışmadığı dönemde 2012’de dünyaya gelen oğlu Angelo ve sevgilisi Simon Konecki ile vakit geçiren Adele, şu an İngiltere’nin en zengin müzisyeni sıfatını hak etmiş durumda. Müzik otoriteleri, Adele’in toplamda 50 milyonluk bir satış yakalayacağını öngörüyor. Bu rakam, genç müzisyenin en yakın rakibi olan One Direction’ı satış anlamında iki katı geçmesi demek.

25 Albümü - Adele

Adele’in ilk albümü ’21’, yayınlandığı 2011 yılında 6 adet Grammy kazanmış ve dünya çapında 30 milyonluk bir satış başarısı elde etmişti.
Ayrıca sanatçı, geçtiğimiz günlerde ünlü şovmen Jimmy Fallon‘a tam bir Rihanna fanı olduğunu itiraf etti.
Kalabalık önünde şarkı söyleme korkusu olduğu için çok fazla konser vermeyeceğini söyleyen Adele’in önümüzdeki sene dünyanın en prestijli müzik festivali Glastonbury’de Coldplay, Muse, The Stone Roses ve Rihanna gibi isimlerle birlikte headline olacağı konuşuluyor.

Haber

İlginizi Çekebilir