İlker Saygı

1981 yılından bu yana hayatta olan İlker Saygı Eskişehir’de doğdu, büyüdü, okudu ve radyoculuğa başladı. Üniversite’de İktisat bölümü öğrencisi olmasına rağmen meslek eğilimi eğitiminin dışında şekillendi.

 

Daha lise yıllarında radyocu olmayı kafasına koymuştu. Evindeki dönemin amiga’dan bozma bilgisayarıyla anne, baba ve arkadaşlarına seslendirme yaptırtarak çeşitli reklamlar ve prodüksiyonlar kaydetti. Bunları yerel bir radyoya götürüp dinleterek iş istedi ve kabul edildi.

Mikrofona doğru ilk adımı böylelikle atmış oldu, yıl 1998’di. O tarihten itibaren şehrin önemli radyolarında altı yıl program ve yayın müdürlüğü yaptı.

Bu süre içinde tiyatroya da merak salan İlker Saygı çeşitli projelerde ülkenin pek çok şehrinde sahneye çıktı ve yönetmenlik yaptı. Hayatının en önemli dönüm noktalarından birini 2004 yılında yaşadı. Çünkü fırsat buldukça dinlediği tek radyo Number One Fm, Türkiye’nin en iyi yerel radyo programcısını seçmek için Radyo Star ismiyle bir yarışma başlatmıştı.

İlker Saygı hafta içi her gün 18:00-19:00 saatleri arasında Show Time programında günün yorgunluğunu üzerinizden atmanıza yardımcı olacak harika şarkılar ve “Dipsiz Gündem” olarak adlandırdığı enteresan haber başlıklarıyla radyonuzu götürebildiğiniz her yerde sizinle buluşuyor.

 

 email: ilkersaygi@numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir