Lopez Rüzgarı

Ünlü şarkıcı Jenifer Lopez, on yıl aradan sonra Times meydanında ikinci kez yılbaşı kutlamasına katıldı ve iki kez sahne aldı.

Manhattan’daki kutlamalar, iki gün önce polisin Times meydanında şüpheli bir araç bulması ve geçen hafta Detroit’e inen bir yolcu uçağına bombalı saldırı girişiminde bulunulması nedeniyle aşırı yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı.

Polisin, meydana çıkan her köşe başını bariyerlerle çevirdiği gözlenirken, kutlamalara gelenlerin sırt çantası veya alkollü içecekle alana girmelerine izin verilmedi.

Alana girenler, güvenlik güçlerince sıkı bir aramadan geçirildi. FBI görevlileri gece boyunca meydanda halkın arasında dolaştı.

Ek olarak, meydanın gece boyunca güvenlik kameralarıyla tarandığı belirtilirken, çatılara halkın göremeyeceği yerlere keskin nişancıların yerleştirildiği kaydedildi.

Biyolojik saldırıya karşı da özel bir cihazla önlem alındığı öğrenildi. Kentte üçüncü kez belediye başkanı seçilen ve Cuma günü yemin edecek olan Michael Bloomberg, bir internet sitesinin Times meydanından yaptığı canlı yayınında yaptığı konuşmada, şehrin güvenliğinin her zaman ön planda tutulduğunu ve Manhattan’ın güvenli bir yer olduğunu söyledi.

Bloomberg, 2010’un “büyük” bir yıl olacağını da ifade etti.

Kristal top düşürme töreni
Kentte yılbaşı kutlamalarının 102 yıldır sembolü olan kristal top düşürme töreni de Times meydanında yine coşku içinde yapıldı.

Saatler 23.59’u gösterdiğinde New York Belediye Başkanı Bloomberg, Jeniffer Lopez ve kentin ileri gelenlerinin katıldığı törenle topu düşürecek düğmeye bastı.

2009’un son dakikasında kristal topun saçtığı ışıklarla aydınlanan Times meydanı, yeni yılın ilk saniyelerinden itibaren konfetiler ve havai fişeklerle renklendi.

Times meydanına gelenler birbirlerine sarılarak 2010’u karşıladılar. New Yorklular, gözlerine taktıkları dev 2010 gözlükleri ile geceye ayrı bir renk kattı.

Ünlü şarkıcı Jenifer Lopez, on yıl aradan sonra Times meydanında ikinci kez yılbaşı kutlamasına katıldı ve iki kez sahne aldı. Meydanı dolduranları coşturan 40 yaşındaki sanatçı, yeni yıl için geri sayıma 2 dakika kala podyumdan inerek kristal topu düşürme törenine katıldı.

Haber

İlginizi Çekebilir