Eurovision'a beni gönderin.

Amerika’da bir televizyon kanalının düzenlediği yarışmada birinci olan Sinem Saniye, yeni yılda Türkiye’nin dört bir yanında konser vermeye hazırlanıyor. Sinem’in ideali ise, bir gün Türkiye’yi Eurovision’da temsil etmek

SİNEM’İ BİRİNCİ YAPAN ŞARKI İÇİN TIKLAYIN

Geçtiğimiz yıl Amerika’da bir televizyon kanalında katıldığı yarışmada birinci olarak dikkatleri üzerine çeken Sinem Saniye, kariyer basamaklarında emin adımlarla ilerliyor. Almanya’da dünyaya gelen Saniye, üç yaşında ailesiyle ABD’ye gitti ve ilkokulda elektronik piyano çalmaya başladı. Liseden sonra opera, şan ve caz gitar eğitimi alan genç şarkıcı, New York Üniversitesi’nde ses mühendisliği alanında da mastır yaptı. Kendi şarkılarını yazıp besteleyen Sinem, önce yaşadığı New York’ta konserler vermeye başladı. Kısa sürede kendisini sevdirmeyi başaran genç kadın, önce ABD’nin çeşitli eyaletlerinde, sonra Londra, Paris ve Atina’da konserler verdi.

YARIŞMAYA KATILDI
Sinem, konserlerden sonra ilk klibini geçen yıl ‘Are We In Love’ şarkısına çekti. ABD’deki bazı kanallarda yayınlanan klip, geçen yaz MTV Türkiye’de de gösterildi. Sinem, birbirlerini sevdiklerinden habersiz iki gencin öyküsünü anlatan bu şarkıyla, ABD’de yayın yapan Indi Music TV’nin yarışmasına katıldı. Aynı yarışmada, aşırı milliyetçi unsurlar içeren şarkısı ve klibiyle dikkat çeken Yunanlı bir rakibi de vardı. ‘Constantinople 1453’ adlı klipte Osmanlılar’ın, Bizans halkını kılıçtan geçirdiği ve Bizans askerlerinin Osmanlı askerini bozguna uğrattığı sahneler dikkat çekiyordu. İnternet üzerinden yapılan oylamada Saniye’nin şarkısı, düşmanlık içeren Yunanlı rakibinin şarkısını geride bıraktı. Yunan rakibinin siyasi klibini görünce şaşırdığını belirten ve “Bence müzik ve politika birbirine karıştırılmamalı” diyen Saniye, ileride Türkiye’yi Eurovision’da temsil etmek istiyor. Her yıl Türkiye’ye tatile gelen Sinem, kendisini hem New Yorklu hem de İstanbullu olarak tanımlıyor. “Kalbim Türkiye’ye çok yakın” diyen Saniye, Türkiye’nin güzelliklerini ABD’deki arkadaşlarına anlattığını belirtiyor.

TÜRKİYE’DE TURNE
Türkiye’ye gelmek için yaz tatilini iple çektiğini belirten genç şarkıcı, “Bu sene geldiğimde biraz daha uzun kalacağım. Çünkü Türkiye’de ilk kez konser vermek üzere turneye çıkacağım. İstanbul, İzmir, Ankara, Fethiye, Bodrum ve Antalya gibi yerlerde konser vermek istiyorum. Albümün müzik marketlerde satılmasını, daha çok şarkıma klip çekmek istiyorum” diye konuştu.

Haber

İlginizi Çekebilir