Fransızların 'asi çocuğu' erken veda etti

Fransız şarkıcı ve söz yazarı Mano Solo önceki gün 46 yaşında hayatını kaybetti. Son birkaç yıldır AIDS’le mücadele eden ve 12 Kasım’da Paris’te verdiği konser sırasında fenalaşarak hastaneye kaldırılan Solo’nun anevrizma nedeniyle öldüğü açıklandı.

Fransa’da politik karikatürleriyle ünlü isim Cabu’nun oğlu olan Solo, müzik kariyerine Les Chihuahuas isimli bir punk topluluğuyla başlamıştı. 17 yaşından itibaren müzik hayatına solo çalışmalarıyla devam eden şarkıcı, içsel acılara, umutsuzluğa ve kadere karşı, duygusal baladlardan çok enerjik ve isyankar sözlerle sesleniyordu. Sözlerinde yoksulluk, şiddet ve diğer toplumsal sorunlarla ilgili kullandığı dil ile kendi kayıp neslinin bir nevi müzikal sözcülüğünü üstlenir gibiydi.

Şarkı sözlerini de genelde punk, tango ve Afrika ritimlerinin karışımından oluşan bir melodiyle bezeyen müzisyen, sözünü esirgemeyen tavrı nedeniyle canlı performansları da bir hayli ilgi çekiyordu. Solo, protest müziği ve sözlerine son yıllarda mücadele ettiği AIDS’le ilgili provokatif öğeler de eklemişti. Sanatçı müzisyenliğinin yanı sıra ressamlıkla ve yayıncılıkla da ilgileniyordu.

Haber

İlginizi Çekebilir