Genç yetenek İstanbul'da

Günümüzde yeni caz standartlarının yaratıcısı olarak kabul edilen ve parlak doğaçlama yeteneği ile dünya çapında ün kazanan Jacky Terrasson 21 Ocak 2010’da the Seed’deki solo konserinde İstanbullu cazseverlerle buluşuyor. Sakıp Sabancı Müzesi içinde yer alan ve İstanbul’un en yeni çok amaçlı etkinlik merkezi olarak sanatsal etkinliklerine başlayan the Seed’de gerçekleşecek konserini sanatçı “tamamen özgür bir proje” olarak değerlendiriyor.

New York Times tarafından “Önümüzdeki 30 yılda Amerikan kültürüne büyük etki edecek 30 yaş altındaki 30 sanatçıdan biri olarak” nitelendirilen Fransız – Amerikalı caz piyanisti Jacky Terrasson Boston’daki dünyanın en saygın okullarından biri olan Berklee Collage of Music’de eğitim gördü. Thelonious Monk Uluslararası Caz Yarışması birinciliğinin ardından kendine özgü stili ile 1993 yılında caz dünyasının dikkatini çeken sanatçının gerçekleştirdiği albüm kayıtları eleştirmenler tarafından büyük övgü ile karşılandı.

New York Times sanatçıyı  “gerçek bir dahi” olarak yorumlarken International Herald Tribune gazetesi Jacky Terrasson’un “kendine özgü ritim duygusu ve pianissimodan fortissimoya aralıksız geçişindeki doğaüstü yeteneğini” öven ifadelere yer verdi.

2003 yılında Smile albümü ile Victoires du Jazz ödülünü alan sanatçı 2007 yılında tüm eleştirmenlerden tam not alan ilk solo albümü Mirror’ı gerçekleştirdi. Libération gazetesi, benzersiz bir dinamizm duygusu ile özgünleşen bir dizi etkileyici ses anları sunan Mirror albümü ile Jacky Terrasson’un ince bir ustalığın canavarları olan Herbie Hancock, Keith Jarrett, Ahmad Jamal gibi ancak nadir piyanistlerin yer alabildiği bir dünyaya giriş yaptığını belirtti.

Bugüne kadar on albüm yapan Terrasson’ın iki Grammy adaylığı bulunuyor.

Haber

İlginizi Çekebilir