İki dünya yıldızı Türkiye'ye geliyor

Michael Jackson’un şarkıcı kız kardeşi La Toya Jackson ile Oscar ve Altın Küre ödüllü Amerikalı aktris Mira Katherine Sorvino’nun Türkiye’ye gitmeleri bekleniyor.

Almanya’nın Köln kentinde gerçekleşen, THY’nin sponsor olduğu Jummimüüs yardım galasına katılan iki sanatçının Türkiye’ye gideceğini açıklayan THY Köln Müdürü İsa Al, “Mira Katherine Sorvino ve henüz 5 aylık kızını THY uçağıyla New York’tan Köln’e first class uçurarak getirdik. İki sanatçıyı da THY adına İstanbul’a davet ettim. İkisi de İstanbul’a seve seve gideceklerini söyledi” dedi. Mira Katherine Sorvino
 
Al, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sorvino’nun THY ile uçmaktan son derece memnun olduğunu belirterek, “Sorvino bize kabin içindeki ikram ve konfora şaşırdığını, bundan sonraki uçuşlarında THY’yi tercih edeceğini belirtti. Ayrıca İstanbul’u mutlaka gezmek istediğini de söyledi” şeklinde konuştu.

İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması vesilesiyle bu daveti yaptığını, iki sanatçının farklı medeniyetlerden insanların hoşgörü ve huzur içinde yaşadığı İstanbul’u ziyaret etmesinin tüm dünyaya iyi bir mesaj vereceğine inandığını kaydetti. La Toya Jackson 

Öte yandan, geceye sponsorluk yapan THY, İstanbul’dan özel 4 hostes getirtti. Hostesler yapılan açık artırmalarda satılan ürünleri sergiledi ve THY reklamları büyük ekranlarda gece boyunca gösterildi.

Geceden elde edilen 1 milyon 600 bin avroluk yardım geliri, yaşlılar ve kimsesizlere yardım eden Michaelshof Vakfı ile Sülz kentindeki bir çocuk yuvası vakfına bağışlandı.

New Jersey’de 28 Eylül 1967’de dünyaya gelen Sorvino, “Mighty Aphrodite” filmi ile “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” dallarında BAFTA ve SAG ödüllerine aday gösterilmiş, Oscar ve Altın Küre ödüllerini kazanmıştı. “Norma Jean & Marilyn” isimli TV filminde 1996’da canlandırdığı Marilyn Monroe rolü ile Emmy ve Altın Küre’ye aday gösterilen Sorvino, 2006 yılında Human Trafficking ile tekrar Altın Küre’ye aday olmuştu.

Michael Jackson’un kız kardeşi olan 29 Mayıs 1956 doğumlu La Toya Jackson’ın ise 29 single parçası, 11 albümü bulunuyor

Haber

İlginizi Çekebilir