Efsane grup sahnede

Tom Jones, Manic Street Preachers ve U2 gibi isimlerle çalışmış olan James Taylor Quartet sahne alacak.


Efsanevi İngiliz topluluğu James Taylor Quartet, Garanti Caz Yeşili konserleri
kapsamında İstanbullu dinleyicilerle buluşacak. Babylon’da 22 Ocak 2010 Cuma günü gerçekleştirilecek konserde, Tom Jones, Manic Street Preachers ve U2 gibi isimlerle çalışmış olan James Taylor Quartet sahne alacak.  

1985 yılında Acid Jazz / funk türünde ilk single’ları “Blow Up” ile Herbie Hancock filminin müziklerini hazırlayan grup, müzik dünyasına hızlı giriş yaptı. BBC Radio 1’in en önemli isimlerinden DJ John Peel’in de desteğini alan grup, 1987’de ilk albümleri olan “Mission Impossible”da, 60’lı yıllardaki “Alfie”, “Mrs.Robinson” gibi temaları işleyen yüksek tempolu, punk stili çalışmaya imza attı.

“Starsky and Hutch” filminin müziklerine de katkıda bulunan grup, yaptıkları
çalışmalarla satış rekorları kırdı. Grup canlı performanslarında emprovize sololarla birlikte modern dans ritmini de yakalayabilen kendine özgü bir stil yarattı.
1990’larda acid jazz’ın ön plana çıkmasıyla yön değiştiren grup, Soul II Soul,
Alison Limerick, Noel McKoy gibi isimlerle çalıştı. 90’ların sonlarına doğru kendi köklerine dönmeye karar veren James Taylor Quartet, “Whole Lotta Love”, “Dirty Harry” gibi parçalarla yeniden listelerin üst sıralarına oturdu Grubun o yıllarda çıkardığı “In The Hand of The Inevitable” albümü, acid jazz kategorisinde hâlâ en fazla satış yapan çalışmalar arasında yer alıyor.

Haber

İlginizi Çekebilir