Vokal müzik efsanesi Türkiye'de

 ‘Kraliçe’nin Müzisyenleri’ olarak bilinen grup  12 Şubat’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda konser verecek. 

Cantabile; Michael Steffan, Mark Fleming, Richard Bryan ve Steve Van Den Broeck’dan oluşan dünyanın en ünlü vokal topluluklarından biri. Klasik koral eserlerin yanı sıra eğlendirici komik eserleri de repertuvarında bulunduran topluluk, sahne performansı ve izleyicilerle kurduğu sıcak iletişim ile dünyanın sayılı kabare – vokal topluluklarından biri olarak anılmakta.

The Swingle Singers,The King’s Singers ve Hilliard Ensemble ile İngilizlerin vokal müzikteki dört efsanesinden biri olarak anılan topluluk 20 yılı aşkın bir süre zarfında dünyanın pek çok ülkesinde 2000’i aşkın konser vermiş, 200 TV programına katılmış ve 15 albüm kaydetmiştir.

Cambridge ekolünden gelen topluluk; Buckingham Sarayı’nda ve Kraliyet Yatı’nda defalarca Kraliçenin karşısında sahne almış ve özel günlerde almaya devam etmektedir.

New York’da  Carnegie Hall’da, Londra’da West End’ de müzikaller, BBC Big Band ile caz konserleri, Covent Garden’ da operalar, Proms’ da 40.000 seyirciye klasik parodiler sunarak, birbirinden çok farklı müzik geleneklerinin dikkate değer bir bileşimini ortaya koymaktadır.

Haber

İlginizi Çekebilir