'Brit Awards'da Lady Gaga zaferi

 

İngiltere’nin en büyük müzik ödülleri olan “Brit Awards” dağıtıldı. İngiliz ödüllerinin en kazançlısı bir Amerikalı sanatçı oldu. Lady Gaga üç ödül birden kazanarak, gecenin en çok ödül alan sanatçısı oldu.

LADY GAGA BRIT AWARDS PERFORMANSI İÇİN TIKLAYIN

LADY GAGA GRAMMY PERFORMANSI İÇİN TIKLAYIN

LADY GAGA FOTO GALERİ

 

İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılan ‘Brit Awards’ İngiliz müzk dünyasının devlerini bir araya getirirken, Amerikalı sanatçılar da geceye renk kattı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Amerika’da dağıtılan Grammy Ödülleri’nin ardından gelen ‘Brit Awards 2010’, Lady GaGa’nın muhteşem zaferine tanık oldu. Tartışmalı sanatçı oldukça ilginç kıyafetleriyle sahnede yer alırken ödüle aday gösterildiği üç dalda da zafere imza attı.

İngiliz müzik dünyasının Oscar’ları gözüyle bakılan Brit Awards 2010’da ödül kazanan diğer sanatçı ya da gruplar arasında JLS, Lily Allen, Dizzee Rascal ve Florence and the Machine de yer aldı. Lady GaGa üçüncü ödülünü gözyaşları içinde alırken, 2005’ten bu yana Brit Awards’da üç ödül birden kazanan ilk sanatçı oldu. Lady GaGa, konuşmasında bu yakınlarda intihar eden moda tasarımcısı Alexander McQueen’i anan bir konuşma da yaptı. Bu yıl 30.su yapılan Brit Awards’da “Spice Girls”ün “Wannabe” ve “Who do you think you are” parçaları İngiliz müziğinde son 30 yılın “eni iyi anı”, Oasis’in “Morning Glory” albümü de “en iyi albüm” özel ödülleri aldı. ‘Brit Awards’da ödül kazanan sanatçı, grup ve parçalar şunlar:

British male solo artist–Dizzee Rascal
British female solo artist–Lily Allen
British breakthrough act–JLS
British group–Kasabian
British album–Florence & the Machine – Lungs
British single–JLS – Beat Again
BRITs performance of 30 years–Spice Girls – Wannabe/Who Do You Think You Are (1997)
International male solo artist–Jay-Z
International female solo artist–Lady GaGa
International breakthrough act–Lady GaGa
International album–Lady GaGa – The Fame
BRITs album of 30 Years–Oasis – (What’s the Story) Morning Glory?
British producer–Paul Epworth
Critics’ choice–Ellie Goulding
Outstanding contribution to music–Robbie Williams

 

Haber

İlginizi Çekebilir