Artık DJ'ler de spot ışıkları altında…

Number 1 sponsorluğunda istanbulda sahne alacak ünlü dj elektronik müziğin gelişimini ve kendi hikayesini anlattı

No Doubt grubunun ‘Hella Good’ şarkısına yaptığı remiksle 2003 yılında Grammy kazanan dünyaca ünlü DJ Roger Sanchez, yarın akşam Number 1 Sponsorluğunda 360istanbul’da sahne alacak. Tüm dünyada milyonlarca hayranı olan Sanchez, artık DJ’lerin de şarkıcılar kadar tanındığını söylüyor. 


* Siz, Grammy ödüllü DJ ve parti ikonu olarak tanınıyorsunuz. Bunu nasıl başardınız?
Her zaman müzik ve DJ’lik konusunda inatçıyımdır; durmadan çalışırım. Yeni şeyler üretir, kendimi geliştirmek ve hep bir adım öteye gitmek için çaba harcarım. Bu işte beni buralara kadar getirdi. Yaptığınız işi sevdiğinizde, hedeflerinize ulaşmanız için önünüzde hiçbir şey duramaz. İnsanların yaptığım işi takdir etmesi gerçekten güzel. Böylece hayatımı istediğim şeyleri yaparak geçirme şansına sahip oluyorum.

ÜNLÜ OLMAK BENİM SEÇİMİM DEĞİL!
* Size Grammy’yi getiren ne oldu?
İstediğim şeyleri doğal olarak ve severek yapmak diyebilirim. Benim için Grammy ödülü almak veya ünlü olmak, özellikle istediğim bir şey değil de işimin bir parçası oldu.

* İlk performansınızı ne zaman gerçekleştirdiniz ve ne gibi duygular hissettiniz?
Aslında ilk performansımı 13 yaşındayken bir partide gerçekleştirdim diyebilirim. Oldukça endişeli ve gergindim. Aynı zamanda çok da heyecanlıydım ve o zaman hayatımın geri kalanında müzik yapmak istediğimi biliyordum.

* Michael Jackson, Anastacia, Kylie Minogue ve Alicia Keys gibi birçok ünlü ile çalışmalarınız oldu. Birlikte çalışmak istediğiniz başka kimler var?
Björk, Sade ve Bono ile birlikte çalışmayı çok isterim.

İLETİŞİMİMİ MÜZİKLE SAĞLIYORUM
* Müziğin hayatınızdaki anlamı ne? Müziğinizi nasıl tanımlarsınız?
Ailem, benim tüm hayatım diyebilirim. Ancak müzik de benim kendimi ifade biçimim ve tüm dünya ile aramdaki iletişim aracım aslında.

* Sizce DJ müziği neden bu kadar popüler oldu?
DJ’ler her zaman çok keyifli müzikler üretiyor ancak daha arka planda duruyorlardı. Son zamanlarda ise imza attıkları hitlerle müzikseverler tarafından daha fazla merak edilmeye başlandılar ve daha ön plana çıktılar. Ürettikleri yeni hitler DJ’leri spotların altına doğru itti.

* No Doubt’ın ‘Hella Good’ şarkısına yaptığınız remiksle Grammy ödüllü bir DJ oldunuz. Öncesinde hangi parçanızın popüler olacağını tahmin edebiliyor musunuz?
Aslına bakarsanız hiçbir zaman ‘Evet bu parça hit olacak’ diyemiyorsunuz. Hatta benim için şaşırtıcı sürprizler de olabiliyor. Siz işin içindeyken fark etmiyorsunuz ama bittiğinde çok da içinize sinmeyen bir çalışma hit olabiliyor.

* Siz 80’lerde müzik piyasasındaydınız. 80’lerden bugüne müzik nasıl değişti?
Günümüz müziği tabii ki aslında geçmişten etkilenmiş ve izler taşıyor. Buna 80’ler de dahil. Ama şu andaki teknoloji benim müziğe başladığım 80’lerden çok çok daha ilerde. Şu anda yapılan her şey gerçekte bilgisayarda bulunuyor.

* Şu ana kadar ortalama olarak kaç ülkede, kaç performans sergilediniz?
Bu gerçekten çok zor bir soru. Çok uzun yıllar önce ben saymayı bıraktım. (Gülüyor)

TEKNOLOJİ GELİŞİYOR
* Müzikle ilgili hayalleriniz neler?
Benim hayalim insanlar için onların keyif alacağı müzikler yapmaktı ve hayalim gerçek oldu. Ama hayalleriniz olduğu yerde durmuyor tabii ki. Değişiyor ve hatta büyüyor. Ben yeni yetenekler ve müzisyenler yetiştirmek istiyorum. Bu arada müziğim ile film sektöründe de başarılı olmak, film müzikleri yapmak istiyorum.

* Teknolojik gelişmeler sayesinde müzik yapmak kolaylaştı mı sizce?
Yeni teknolojinin yaptığımız ve dinlediğimiz müziği geliştirmemize neden olduğunu düşünüyorum. Ancak fikirler ve sesler müzik için her zaman en önemli öğeler olacak. Dolayısıyla teknoloji sizi bir yere kadar destekleyebilir. Yetenek ve özveri her zaman ön planda olacak.

HEM TARİHİNİZ HEM KÜLTÜRÜNÜZ BENİ CEZBEDİYOR
* Daha önce de Türkiye’ye geldiniz. İstanbul ile ilgili düşünceleriniz neler?
Çok klasik olabilir ama klasik olması da gerçekliğini gösterir. İstanbul hem tarihi hem de kültürü ile çok zengin bir şehir. Çok farklı duyguları bir anda önünüze serebiliyor. Bu yönüyle beni cezbediyor ve İstanbul’da geçirdiğim zaman beni çok mutlu ediyor.

DJ’LERİ İZLİYORUM
* Türk Müziği ile ilgili bilginiz var mı?
Türk Müziği hakkında çok bilgi sahibi olduğumu söyleyemem. Ezgi olarak tanıyorum tabii ki. Ancak Türk DJ’lerini oldukça yakından takip etmeye çalışıyorum. Çok başarılı DJ’leriniz var. 360istanbul’daki performansınız ile ilgili bize ipuçları verebilir misiniz? Yeni yayınlanacak albümümdeki pek çok yeni çalışmamı ilk kez 360istanbul’da paylaşacağım. Benim için hiç bitmeyen bir parti olacak.

Haber

İlginizi Çekebilir