Shakira iyilik meleği

UNICEF iyi niyet elçisi ve Grammy ödüllü müzisyen Shakira, Latin Amerika ve Karayipler’deki çocukların eğitimine katkıda bulunuyor.
Kolombiyalı müzisyen Shakira Meberak, erken çocukluk eğitim programlarının geliştirilmesi konusunda ülkelere yardım etmek için Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick ile 300 milyon dolarlık yardım yapılmasını öngören bir anlaşma imzaladı. 0-6 yaş aralığındaki çocukları kapsayan programın, eğitim, sağlık ve beslenme programına odaklanacağı belirtiliyor.

SHAKIRA FOTO GALERİ

SHAKIRA NBA ALL STARS PERFORMANSI

SHAKIRA GYPSY VIDEO

Shakira imza töreninde yaptığı konuşmada,  Latin Amerika ülkelerinin liderlerine 0-6 yaş arasındaki çocuklara yatırım yapmanın önemini göstermeye çalıştıklarına dikkat çekerek, çocukların beyinleri ile sosyal ve kavramsal becerilerinin bu yaşlarda geliştiğini söyledi. Shakira ayrıca, “Eğitimin ne kadar büyük bir değiştirici güç olduğunu gördüm, sadece çocuklar için değil kendini eğitmek için fırsatı olan herkesin hayatını nasıl değiştirdiğini gördüm” dedi.

Shakira ile Zoellick’in girişimiyle yapılan yardımın, yetersiz beslenen 5 yaşın altındaki 9 milyon çocuk ile temel bakım olanaklarından yoksun 22 milyon çocuğa ulaşacağı belirtiliyor. Verimli bir döngü oluşturmaya çalıştıklarını söyleyen Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, “Amacımız bir yandan bireysel fırsatlar oluşturmak, diğer yandan ise daha dinamik bir toplum oluşturmak” ifadelerini kullandı.

Erken öğrenime yapılan yatırımın, akademik performans ve sağlık açısından etkili bir yol olduğu belirtilirken, çocuk eğitiminin gecikmesinin hayatın geri kalanı için geri dönüşü zor hasarlara neden olduğu ifade ediliyor.

Haber

İlginizi Çekebilir