Vehbi Koç Vakfı Ödülü Turgay Dalkara'nın

Türkiye’nin ilk ve özel vakfı olan Vehbi Koç Vakfı’nın (VKV) eğitim, kültür, sanat gibi her yıl farklı bir alanda verdiği “Vehbi Koç Ödülü”ne bu yıl sağlık alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle Prof. Dr. Turgay Dalkara layık görüldü.

Ödülünü Vehbi Koç Vakfı Başkanı Semahat Arsel’in elinden alan Prof. Dr. Turgay Dalkara, aynı zamanda 100 bin TL’nin de sahibi oldu.

Prof. Dr. Dalkara, nöroloji alanındaki çalışmaları nedeniyle ödüle layık görüldü. “Vehbi Koç Ödülü” töreni önceki akşam İş Sanat Kültür Merkezi’nde yapıldı.

İş, sanat ve bürokrasi dünyasından pek çok önemli ismin katıldığı ödül töreninde bir konuşma yapan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, sağlığa çok önem verdiklerini belirterek Koç Üniversitesi bünyesinde tıp fakültesi açma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Mustafa Koç, vakıf kültürünün Osmanlı’da sosyal bir gerçek olduğunu söyleyerek günümüzde vakıfların rolünün de değiştiğini ve STK’larla birlikte daha farklı hareket ettiklerini kaydetti. 2009’da 40. yılını kutladıkları Vehbi Koç Vakfı’nın pek çok alanda yatırımları olduğunu aktaran Koç, ödülü her yıl bir kişiye verdiklerini belirterek “Geçen yıl ödülümüzü eğitim alanındaki çalışmaları nedeniyle Türkân Saylan almıştı. Vakıf olarak sağlık alanında pek çok proje yürüttük. Koç Üniversitesi kapsamında tıp fakültesi açma çalışmalarımız devam ediyor.

Yarın Vehbi Koç’un 14. ölüm yıldönümü. Bu nedenle bu ödül törenlerinde artık onu da anıyoruz” diye konuştu. Kızları da bilim insanı Turgay Dalkara ise, başarısını öncelikle genç bir kadrodan oluşan ekibine ve ailesine borçlu olduğunu söyledi. Dalkara, “İki kızım var, ikisi de bilimle ilgileniyor. Biri California’da körlerin genetik tedavisi üzerine çalışıyor” dedi.

Haber

İlginizi Çekebilir