En çok kazanan U2

 

Billboard, 2010 yılında turne, yayın hakları, CD ve dijital satış rakamlarına göre en çok kazanan şarkıcıları belirledi. U2, 108 milyon dolarla listenin ilk sırasında yer aldı, Ünlü grubu 57 milyon dolarla Bruce Springsteen ve 47 milyon dolarla Madonna izledi. AC/DC 43 milyon dolarla listede dördüncü sırada yer bulurken, Britney Spears ise beşinci oldu.

 

 

U2 FOTO GALERİ


 Dublinİrlanda kökenli bir rock grubu ona U2 Bono (vokal ve gitar), The Edge (gitar, klavye ve vokal), Adam Clayton (bas gitar) ve Larry Mullen Jr. (davul ve perküsyon) grup üyelerini oluşuyor

U2 1976 yılında, grup üyeleri henüz lise çağındayken ve müzikle ilgili sınırlı yeteneklere sahipken kuruldu. Fakat, dinî ritüelleri anımsatan soundu, Bono’nun duygu dolu sesi ve The Edge’in dokunaklı gitarı, 1980’li yılların ortalarına gelene kadar grubun uluslararası alanda büyük ün kazanmasını sağladı. Rolling Stone dergisinin deyişiyle “grubun kahramanlıktan süper starlığa yükselmesini sağlayan” 1987 çıkışlı The Joshua Tree[2] albümüne kadar grubun canlı performansları albüm satışlarından daha kazançlıydı. 1991 yılında çıkan Achtung Baby ve beraberindeki Zoo TV Turu‘yla bir yandan elektronik dans ve alternatif rock akımlarına, diğer yandan da kendi müziksel durgunluklarina karşılık veren grup, 1990’lı yılların geri kalan kısmında da benzer deneysel çalışmalarını devam ettirdi. 2000 yılından bu yana, önceki müzikal tarzlarını anımsatan daha geleneksel bir sound yakalamışlardır.

Dünya çapında albüm satışları 140 milyonu aşan U2, ayrıca 22 Grammy Ödülü kazanarak bir rekor kırmıştır. 2005 yılında, adaylıklarının ilk yılında Rock and Roll Hall of Fame‘e kabul edildiler.Rolling Stone dergisinin tüm zamanların en iyi 100 sanatçı listesinde 22. sırada yer aldılar. Kariyerleri boyunca Uluslararası Af ÖrgütüONE ve Bono’nun DATA (İngilizceDebt, AIDS, Trade in Africa,Türkçe: Afrika’da Borç, AIDS, Ticaret) kampanyası gibi bir çok insan hakları ve sosyal adalet kampanyalarına destek verdiler.

 

Haber

İlginizi Çekebilir