Oscar Goes To..

Sinema dünyasının heyecanla beklediği Oscar ödüllerine kısa bir süre kala hazırlıklar da hız kazandı. Sunuculuğunu iki ünlü aktör Steve Martin ile Alec Baldwin‘in üstlendiği 7 Marttaki Oscar töreninde birbirinden tanınmış isimler de ödül verecek. 

Amerikan Sinema Bilimleri ve Sanat Akademisi tarafından dağıtılan Oscar ödüllerinin resmi internet sitesinin yanı sıra, sinema sektörünün yayın organları da Oscar hazırlıklarına ilişkin gelişmeleri saat saat duyurmayı sürdürüyor. 

Los Angeles’taki ünlü Kodak Tiyatrosunda 7 Martta sahiplerini bulacak 82. Oscar ödülleri gecesinde ana sunuculuğu Steve Martin ve Alec Baldwin üstlenecek. 

Daha önce 73 ve 75. Oscar ödüllerinin dağıtıldığı gecelerde de sunucu olarak sahneye gelen tecrübeli aktör Steve Martin’e eşlik edecek olan Baldwin, ilk kez Oscar gecesinin sunuculuğunu yapacak. 

Oscar gecesinin yayınını üstlenen yapımcılar Bill Mechanic ile Adam Shankman, ikilinin Oscar gecesinin sunuculuğu için çok mükemmel bir ekip olduğunu ifade etti. Yapımcılar, ”Steve, geçmişteki tecrübesini şova taşırken Alec de bu büyük gece için tam anlamıyla ‘taze kan’ olacak” yorumunu yaptı. 

Beyazperdenin ünlü komedyeni Steve Martin de son olarak rol aldıkları ”İlişki Durumu: Karışık/It’s Complicated” adlı filmde aynı kadına (Meryl Streep) aşık iki erkeği canlandırmalarına gönderme yaparak, ”Oscar gecesini düşmanım Alec Baldwin ile sunmaktan mutluluk duyacağım” diye espri yaptı. 

Oscar gecesini sunmaktan duyduğu heyecanı dile getiren Baldwin de bunun yaşam boyunca gerçekleşebilecek en harika fırsatlardan olduğunu söyledi. 

-OSCAR HEYKELCİĞİ- 

Amerikan Film Akademisi’nin sekreteri ve yardımcı yönetmen Margaret Herrick’in ”Oscar Amca”sına benzediği için isminin ”Oscar” olduğu yönünde rivayet bulunan altın heykelcik ise zorlu bir çalışmanın ürünü. 

Boyu 34,29 santimetre (13,5 inç) ve yaklaşık 4 kilogram olan Oscar heykelciği, önce bir metal alaşımdan imal ediliyor, daha sonra bakır, nikel, gümüş ve son olarak da 24 karatlık altınla kaplanıyor. 

Metro-Goldwyn-Mayer’in baş sanat direktörü Cedric Gibbons’ın tasarladığı heykelcik, Los Angeles’lı sanatçı George Stanley tarafından yapıldı. 

-GECEDE ÜNLÜLER GEÇİDİ- 

Ana sunuculuğunu Alec Baldwin ile Steve Martin’in üstleneceği gecede birbirinden ünlü isimler de ödül vermek üzere sahneye gelecek. 

Gecenin ünlü sunucuları arasında, Jason Bateman, Kathy Bates, Steve Carell, Miley Cyrus, Robert Downey J.R., Zac Efron, Tina Fey, Samuel L. Jackson, Taylor Lautner, Tyler Perry, Queen Latifah, Kristen Stewart, Ben Stiller,Barbra Streisand ve Charlize Theron da yer alacak. 

82. Oscar Ödülleri töreni, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu dünyanın dört bir yanında canlı olarak yayınlanacak.  

Haber

İlginizi Çekebilir