Plajda bir Nobel'li

 

 

AYDINLARIN YURDU OLMAZ

Orhan Pamuk (58) ve yazar sevgilisi Kiran Desai’nin (36) Goa sahilinde çekilen fotoğrafları ‘dertli yazar’ imajını yıktı

Orhan Pamuk’un kitapları 49 dile çevrildi. 2006 yılında Nobel aldı. Edirne’nin ötesine geçemeyen Türk edebiyatına eşik atlatma-sına rağmen, ülkesinde eleştirilerle karşılaştı. Ölüm tehditleri aldı. New York’ta yaşamak zorunda kaldı. Hindistanlı Kiran Desai ile burada tanıştı. Sevgililer şubat başında bir aylığına Hindistan’ın güneyindeki Goa’da villa kiraladı. Desai, bu villada son kitabını yazdı. Pamuk’a, İstanbul’un sokak satıcılarını anlatacağı roma-nıyla ilgili fikir verdi. Habertürk gazetesinde yayımlanan fotoğraf, biraz da gerçek entelektüelin tek bir yurdu olmadığını hatırlatır gibiydi.
Fotoğrafla ilgili konuştuğumuz Ayşe Kulin, “İlhamı sıkıntılar beslemek zorunda değil her  zaman, mutluluk da besleyebilir” dedi.Çetin Altan ise, “Yazarların eserlerinden ziyade nasıl yaşadıklarına bakma modası yaygınlaşıyor. Orhan Pamuk kalkıp bu anı romanında yazsa fotoğraf kadar etkili olmayabilir” yorumunu yaptı.

 

 

 

Haber

İlginizi Çekebilir