Arif Mardin belgeseli hazır

3 Nisan’da başlayacak Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde ünlü yapımcı Arif Mardin, oğlu Joe Mardin’in (Yusuf Mardin) Doug Biro’yla birlikte çektiği “Arif Mardin’in Hikayesi” adlı filmle anılacak.

Joe Mardin filmle ilgili “Babamın izlediğinde keyif alacağı, eğleneceği bir film hazırlamaya çalıştık. Sadece tamamını göremediği için üzülüyorum” diyor. Film, 6-7 Nisan’dan İstanbul Beyoğlu Sine-ması’nda gösterilecek.

40 yılı aşkın kariyerinde 40’ı aşkın Altın ve Platin Plak kazanmış, 15 kez Grammy Ödülü’ne aday olmuş, 12 kez de bu ödülü kazanmış bir müzik üstadı Arif Mardin. Bee Gees, Diana Ross, Aretha Franklin, Barbra Streisand, Phil Collins, Chaka Khan ve Norah Jones gibi isimlerle çalıştı, kimisini kendi elleriyle meşhur etti.

Şimdi bu büyük müzik adamının hikayesi, kendi gibi yapımcı ve aranjör olan oğlu Joe Mardin tarafından anlatılıyor. Mardin’in Doug Biro’yla ortaklaşa hazırladığı “Arif Mardin’in Hikayesi” adlı belgesel film, Mardin’in hayatının son beş ayını “All My Friends Are Here” albümünün kayıtları sırasında anlatırken, ünlü müzik adamının yaşam öyküsünü de gözler önüne seriyor. Filmde hit şarkıların nasıl dünyaca bilinen klasiklere dönüştüğü anlatılırken Sir George Martin, Ahmet Ertegün, Quincy Jones, Chaka Khan, Phil Collins, Carly Simon, Barry & Robin Gibb ve Darryl Hall gibi isimlerle de röportajlar yapılıyor. Bunlar fotoğraf ve şahsi filmlerle de destekleniyor.

Babası için ilk kez yönetmenliğe soyunan Joe Mardin, aslında yapımcı ve aranjör olarak tanınıyor. Neden bu işe kalkıştığı sorulduğundaysa şöyle cevap veriyor: “Babamın hazırladığı son albüm ‘All My Friends Are Here’ın kayıtlarında, bu buluşmaların ölümsüzleşmesi gerektiğini düşündüm ve çekimlere başladım. Ama bunu işin ortasında bırakmak zorunda kalacağımı hiç düşünmemiştim. Onun ölümünden sonra Arif Bey’in ‘Hayatımın işi’ diye nitelendirdiği bir albümün sorumluluğunu almak, tamamlamak hem büyük bir yük, hem de büyük bir onurdu.

Haber

İlginizi Çekebilir