En büyük kim?

 

İngiliz müzik dergisi Q, mayıs sayısında müzik tarihinin en önemli grup liderlerini seçti ve her lidere bir de sıfat yakıştırdı.  Dergi, liderlerin müzik tarihine geçen sözlerinden alıntılar da yaptı. En iyi listesinin birinci sırasında ise Oasis‘in solisti Liam Gallagher bulunuyor. İşte o liste:
BİR ELVIS, BİR DE BEN:  Listenin ilk sırasına kral misali yerleşen Gallagher, kendisine güveniyle dikkati çekiyor. Zira derginin onun için bulduğu sıfat da “En Büyük”… Derginin sayfalarında Gallagher’dan alıntılanan bir söz ise şöyle: “Bir Elvis var, bir de ben. Hangimizin daha iyi olduğuna karar veremiyorum.”
SİRK ŞEFİ BONO: İlk akla gelen grup liderlerinden Bono, listenin ikinci sırasında… Dergi, ‘Sirk Şefi’ dediği Bono’dan grup lideri olmakla ilgili tavsiyelerini de alıyor. Bono’dan iki tavsiye şöyle: “Boyunuzla ilgili yalan söyleyin!” ve “Lütfen bir gazeteciye aslında çekingen birisi olduğunuzu söylemeyin”.
YILDIZ OLDUĞUMU BİLİYORDUM: Üçüncü sırada, gelmiş geçmiş en büyük şov adamlarından Freddie Mercury, ‘Şov Adamı’ sıfatıyla kendisine yer buluyor. Dergi onunla ilgili olarak da sayfalarına, Mercury’nin “Ben bir yıldız olduğumu biliyordum. Şimdi dünyanın geri kalanı da benimle aynı fikirde” cümlesini taşıyor.
RÖNESANS ADAMI: Listede dördüncü sırada Blur’ün solisti Damon Albarn yer alıyor. Sıfatı da ona yakışıyor: Rönesans Adamı…
PRENS MARTIN: Albarn’ı, ‘prens’ sıfatıyla, Coldplay’in solisti Christ Martin takip ediyor.
ŞAMAN MORRISON: Altıncı sırada, iki kere sahnede tutuklanarak, bu rekoru elinde tutan Jim Morrison var. ‘Şaman’ sıfatlı Morrison’la ilgili yazıda, “Eğer yaşasaydı, rock tarihinin Orson Welles’i olurdu, ağır ve keskin zekâlı” deniliyor.
MİSTİK KRAL: Yedinci sırada ‘mistik’ sıfatı alan Bob Marley bulunuyor…
LİSTEDEKİ BİLİM ADAMI: Marley’in hemen ardında listenin sekinci sırasında daha yeni bir müzisyen, Muse grubunun solisti Matt Bellamy bulunuyor. ‘Bilim adamı’ sıfatıyla tanımlanan Bellamy, “Düşünürseniz, bir grubun lideri olmak dehşet zor bir . O yüzden fazla kafa yormuyorum” diyor.


Q’nun mayıs sayısındaki listede Paul  McCartney “Muazzam” unvanıyla yer alıyor.


ROCK BÖYLE BİR İKİLİ GÖRMEDİ: Listenin dokuz ve onuncu sırasında Beatles’ın iki önemli adamı, Paul McCartney ve John Lennon bulunuyor. Dergi, bu ikiliyi tanımlarken “İkisinin bir kilisede tanışmasından bu yana 43 yıl geçti ama rock tarihi böyle bir ikili görmedi” diye yazıyor. Derginin onlar için bulduğu sıfat ise ‘muazzam’.

 

Haber

İlginizi Çekebilir