Scorpions veda ediyor

 

Klaus Meine, Rudolf Schenker, Matthias Jebs, James Kottack ve Pawel Maciwoda’dan oluşan efsanevi Alman Hard Rock grubu “Scorpions” yepyeni albümleri   “Sting In The Tail” in ardından, beş kıtada üç yıl boyunca sürecek dev turneleri ile sevenlerine veda ediyor ve müzik kariyerlerine son noktayı koyuyor!

40 yıllık müzik serüvenlerine,  sıradışı bir başarı öyküsü niteliğinde;  100 milyonun üzerinde albüm satışı, dünyanın en prestijli müzik ödülleri ve biletleri tamamen tükenen sayısız konseri sığdıran “Scorpions”  elemanları grubun kariyerini zirve noktasında bırakmak için bu kararı aldıklarını açıkladı.

Ülkemizde de yayınlanan yepyeni albümün asıl sahiplerinin, kendilerini yıllarca her sınıf, yaş ve cinsiyetten destekleyen hayran kitleleri olduğunu belirten Scorpions, “Sting In The Tail” ile belki de kariyerlerinin en karakteristik ve otantik albümüne imza atıyor.  Albümü en güzel yansıtan şarkı tipik bir Scorpions ballad’ı diyebileceğimiz ve Almanya’da bilinen bir efsaneye dayanan “Lorelei” şarkısı.  Tepeyi geçerek Rhine nehrinin kıyısına ulaşanlar Lorelei’ın şarkısını duyarlar.  Müziği duyunca büyülenen tekne kaptanları da dümenin kontrolünü kaybeder ve tüm tekneler bu noktada kaza yaparlar.

“The Good Die Young” şarkısı barış ve özgürlük için mücadele eden insanlardan bahseden derin bir şarkı olma özelliği taşıyor. Bu şarkı;  her gün dengesini biraz daha kaybeden dünyaya dikkat çekmek üzere bestelenmiş bir şarkı.  Aşina olduğumuz Scorpions sound’u ve  “Fırtınada doğdum, kaybedecek bir şeyim yok ama kazanacak çok şey var. Yürümeden önce koşmaya başladım, en uzağa ulaşmak için” sözleri ile  “Raised To Rock” şarkısı da albümün dikkat çekici şarkıları arasında yer alırken adeta Scorpions’ın hikâyesini anlatıyor.

 

SCORPIONS – STING IN THE TAIL

·        Raised On Rock

·        Sting In The Tail

·        Slave Me

·        The Good Die Young

·        No Limit

·        Rock Zone

·        Lorelei

·        Turn You On

·        Let’s Rock

·        SLY

·        Spirit Of Rock

·        The Best Is Yet To Come

 

Haber

İlginizi Çekebilir