Devler İstanbul'daydı

 

İki saatten uzun süren ve toplam 20 şarkının yorumlandığı konser sonrası Clapton, resmi web sitesinde şunları yazdı: “Türk bayraklı botlar Asya yakasına geçiyor, tur tekneleri sahnenin yanında beliriyor. Bu bir konser mekanı için hayal edebileceklerinizin de ötesinde. İstanbul’da muhteşem ve yaşayan bir izleyici topluluğu vardı.”

GECEDEN KARELER

2007 Crossroads Festivali’nde başlattıkları müzikal işbirliğini devam ettiren Eric Clapton ve Steve Winwood, bu yıl 16 konserlik bir turneye çıktı. Ve o turne önceki gün İstanbul konseriyle sona erdi.
Rock müziğin 60’lık abilerini görmek isteyenler, Kuruçeşme Arena kapısında uzun kuyruklar oluşturdu. Beklenen saat geldi, iki efsane sahnede belirdi… Winwood ve Clapton’ın hali “Giysi de ne, biz müzik yapmaya geldik” dermişcesine rahattı: Bir jean, bir gömlek…
Konserdeki başlıca sorun, sabit duran izleyici profiliydi. Kuruçeşme Arena 10 binin üzerinde izleyiciyle hınca hınç dolduğu halde coşku yoktu. Ne Winwoood piyano başında ve elektro gitarda kendi kendine coşarken ne de Clapton gitarıyla mucizeler yaratırken… Sonuç itibariyle geceye damgasını vuran, ikilinin etkileyici soloları oldu.
21.10’da start alan konserin detaylarına gelince…
Konser, mikrofonda Steve Winwood, gitarda Eric Clapton, “Had to Cry Today” ile başladı. Şarkının ortalarında gelen gitar solo, izleyicilerin çoğunun Eric Clapton hayranı olduğu açığa çıktı. Kimselerin şarkıya eşlik edememesi (ki bu durum birkaç şarkı dışında neredeyse konser boyunca sürdü) düşündürücüydü.
“Low Down”, “After Midnight”, “Presence”, “Glad”, “Well Alright”, “Tuff Luck”, “While You See a Chance”, “Key to Highway,” “Maniac”, “Crossroads”, “Tell the Truth”, “Georgia”, “Drifting”, “How Long”, “Layla”, “Can’t Find my Way Home”, “Gimme Some Lovin”, “Voodoo Chile” ve “Cocaine” ikilinin çalmaktan en çok hoşlandıkları şarkılar olarak bu konserde de öne çıktı.
Özellikle de “Layla”, “Georgia” ve “Voodoo Chile” en çok alkış aldı.
Gecenin en sevilen performansı ise “Layla”ydı. Leyla ile Mecnun’un hikayesinden esinlenilerek yazılan bu balad’a (yorumlaması zor olduğu halde) katılım çoktu. Bu şarkıda Eric Clapton hayranı olan ve 24 yaşında hayatını kaybeden gitarist Duane Allman’ı da andık içten içe…

Düğün konvoyu ve havai fişek

Konserin ortalarında ise bir düğün sürprizi yaşandı. Kuruçeşme Arena’nın yan tarafında gerçekleşen düğün töreninde havai fişek atılmaya başlanınca, “Crossroads” şarkısı açıkçası biraz güme gitti! Ama hemen ardından gelen “Tell The Truth”un eğlenceli havası ile havai fişekler çok iyi uyum sağladı, hatta sakin seyirci bir nebze de olsa uyandı.
Gecenin finali “Cocaine” ile yapıldı ama alkışlar durmadı. Ekip de bu alkışlara kayıtsız kalamayıp bis için sahnedeki yerini aldı. “Dear Mr Fantasy” gibi bir şarkı seçilmesi, “Wonderful Tonight”, “Bad Love” ya da “Tears in Heaven”ın çalınmaması ise izleyicide büyük hayal kırıklığı yarattı.
Her şey çok güzeldi, hatta serinin son konseriydi ama insanların üzerindeki ölü toprağı konseri bir tık aşağıya çekti. Keşke
youtube, facebook ve twitter’daki sayfaları için video çekeceklerine konsere katılabilselerdi!


GECEDEN NOTLAR
* Girişte tam bir kaos yaşandı ve bu durum herkesin enerjisini düşürdü. Düşen enerji ne yazık ki bir daha istenen seviyeye çıkmadı. Gecenin en çok eğlenen isimleri Eric Clapton, Steve Winwood ile 5 kişilik orkestraydı.
* Caz ve country müzikten anlayan kaç kişi var
İstanbul’da, bilemedim. Konser alanının büyük çoğunluğu orta yaşlı olsa da gençler bile nefeslerini tutup sahne yerine led ekranlardan gitar perdelerini izlemeyi tercih etti.
* Hem Steve Winwood hem de Eric Clapton vokal olarak sahnede yerlerini aldı. Ama konserde iki-üç kez “playback söylemiyor değil mi” dendi.

 

Haber

İlginizi Çekebilir