İnönü'de metal fırtınası

 İnönü Stadı’nda üç gün boyunca süren heavy metal fırtınası da diyebileceğimiz Sonisphere Festival dün gece sona erdi. Ama fırtına etkisini sadece Dolmabahçe sırtlarında değil Beyoğlu ve çevresi, Anadolu yakasında da gösterdi. Siyah tişörtlü binlerce heavy metal dinleyicisi üç gün boyunca başta stadın etrafı olmak üzere kentin merkezlerinde hemen dikkati çekiyordu. Manzara yıllar önce İstanbul’da oynanan Milan-Liverpool Şampiyonlar Ligi Finali için kente gelmiş iki takımın taraftarlarını hatırlatıyordu.

Fırtınanın kopacağını hissedenler sadece İstanbullular da değildi. Sonisphere Festival için Anadolu’dan ve hatta Irak, İran ve Suriye’den gelen çok sayıda dinleyici vardı.

Hiç şüphesiz bunda festivalde sahne alan isimlerin yüzde yüz etkisi var. Kentin göbeğinde, son birkaç yıldır steril, festivalimsi festival tadındaki işlere benzemeyen bir sahnesi vardı Sonisphere’in. Heavy metal’in ‘ağır abileri’ diyebileceğimiz Manowar, Rammstein, Slayer, Anthrax, Metallica ve Megadeth isimleri bile dinleyiciye yetiyordu.

Heavy metalciler daha ilk gün Alman topluluk Rammstein’ın muhteşem konserinin etkisini üzerlerinden yeni atmıştı ki önceki akşam sahne alan Hayko Cepkin, Manowar ve Accept’le bir kez daha coştu. İkinci gün birincisi gün kadar kalabalık değildi ama 30 yaşındaki Manowar’ın 60’lara merdiven dayamış üyeleri, klasik parçalarına ağırlık verdikleri programla ve seyirciyle kurdukları sohbetle unutulmaz bir konser verdi. İnönü Stadı birkaç maçla gürültünün ne anlama geldiğine şahit olsa da, Manowar’ın kendi ses düzeni ve parçalarıyla ortaya çıkardığı desibel kulakları sağır edecek cinstendi!

MANOWAR TÜRKÇE KONUŞTU!
Manowar performansının ve belki de üç günlük festivalin en çok akılda kalacak olayına ise Manowar’ın basçısı Joey Demaio imza attı. Konser sırasında sahnede tek kalan Demaio yaklaşık beş dakika boyunca tane tane Türkçe konuştu. Türkiye’de olmaktan ne kadar mutlu olduklarını vurguladıktan sonra Demaio, “Festivalde dört büyük topluluk var diyorlar. S..tirin oradan” diyerek dün akşam sahne alan ‘dört büyükler’e nazire yaptı ve kendilerinin en büyük olduğunu haykırdı.

METALLICA KAPATTI
Festivalin son gününde merakla beklenen Anthrax, Megadeth, Slayer ve Metallica dörtlüsü sahne aldı. Heavy metal dinleyicisi, sahne alan ilk üç grubu da bağrına bastı ama Metallica’nın sahne saati yaklaştıkça, saha içinde ve tribünde adım atılacak yer kalmadı.

Heavy metali tüm dünyada milyonlara sevdiren topluluk, Türkiye’de dördüncü kez sahne aldı. Her konser öncesinde olduğu gibi bu konser de Sergio Leon’nun filmi ‘İyi, Kötü ve Çirkin’in final görüntüsüyle başladı. 50 bin kişi, topluluğun tüm şarkılarını hep bir ağızdan ezbere söyledi. Metallica’nın solisti James Hetfield her İstanbul konserinde seyircinin daha iyi hale geldiğini vurgulayarak, “Burada, tarihi bir ana şahitlik ediyorsunuz” dedi. Hetfield, bir sonraki şarkıyı ise dün gece sahne alan heavy metalin diğer üç dev ismine, İstanbul’a ve kendilerine adadı.

Haber

İlginizi Çekebilir