Kemerlerinizi bağlamayı unutmayın!

Melodileri ve ritimleriyle atmosfer yaratmakta usta olan eletronik müziğin devi The Chemical Brothers, Further adlı yeni albümünde sinematik bir havanın dans pistlerine nasıl yakışabileceğini yine ispatlamış

Elektronik müzik bir tür olarak kabul görmeye başladığından bu yana hazır ritimler ve programlarla bilgisayar ortamında üretilmiş sesleriyle bugün bile hala bazı çevreler tarafından sanatsal yaratıcılıktan nasibini almamakla suçlanabiliyor. Halbuki 70’lerde bu türün teknolojik anlamda daha ilkel araçlar kullanan başarılı temsilcileri bile bugüne kadar duymadığımız ya da başka türlü de duyamayacağımız sesler ve ritimlerle kulaklarımızın tanışmasına vesile oldular. Tabii her türde olduğu gibi çerezlik, mevsimlik, birbirinin kopyası birçok çalışma elektronik müzik üzerinde kir bırakmaya devam ediyor. 15 yılı aşkın kariyerleri içinde ortaya koydukları işlerle türün dünyaca tanınan temsilcilerinden The Chemical Brothers yeni şeylerin peşine düştükçe namını yürütmeye devam ediyor. EMI Music etiketiyle yayınlanan topluluğun son albümü Further da bunun ispatlarından biri olmuş.

MELODİK VE ENERJİK

Tom Rowlands ve Ed Simons’tan oluşan İngiliz topluluğun sekiz şarkıya yer verdiği albüm, özet olarak sinematik havasıyla dikkat çekiyor diyebiliriz. Davul sesini hiç duymadığımız albümün açılış parçası Snow hiç de dans pistlerine uygun değil mesela. Ancak şarkı yarattığı atmosfer son derece profesyonelce. Snow‘un “Aşkın beni taşımaya devam ediyor” diyen sözleri ikinci parça Escape Velocity‘ e karışıyor. Escape Velocity parçasında ise topluluk iyiden iyiye havasını buluyor. Şarkı adına da yaraşır bir şekilde tam 12 dakika boyunca sürükleyici ritmiyle, hızla dalga geçen bir tempoda gayet hızlı ve enerjik haliyle trans havası yaratıyor. Genel olarak güçlü bir sound’a sahip olan Further’da K+D+Bve Horse Power şarkıları da yine enerjileriyle özellikle yazın dans pistleri için son derece ideal. Another World ise albümdeki sinematik atmosferi en yoğun olan şarkı. Klavye ve ritimler şarkıyı yorucu bir dans akşamı sonrası ideal kılıyor. The Chemical Brothers, kirli basları, elektronik sample’ları tasarruflu kullanışı, enerjiyi yukarıya çıkarıp yüksek seviyede tutmadaki başarıları, melodik ve saykedelik havalı çalışmalarını dans pistlerine uygun bir şekilde uyarlayabilen tarzlarıyla, Further albümünde de elektronik müziğin en büyüklerinden biri olduğunu kanıtlamış.

Haber

İlginizi Çekebilir