Faithless'in yeni albümü

İngiltere’nin en önemli dans müzik gruplarından Faithless, uzun bir aradan sonra İngiltere listelerine direkt olarak 1 numaradan giriş yapan yeni albümü “The Dance”in tanıtım turnesi kapsamında, Pozitif organizasyonuyla tekrar İstanbul’a geliyor!

Yeni Albüm “The Dance” ile Faithless’in Büyük Geri Dönüşü

İngiltere’de 17 Mayıs’ta piyasaya çıkan, Türkiye’de ise Haziran başında müzik marketlerde yerini alacak “The Dance”, ilk plağını bundan tam 15 sene önce çıkaran İngiliz grubun, uzun bir aradan sonra dans pistine geri dönüşünü temsil ediyor. Grubun kendi plak şirketi Nate’s Tunes’den çıkan albüm, muhteşem hit makinası üçlü; Maxi Jazz, Sister Bliss ve Rollo’nun şimdiye kadar yaptıkları en sağlam çalışmalardan biri. Maxi Jazz’in bir röportajında bahsettiğine göre The Dance bir Cumartesi gecesi için yapılmış en iyi soundtrack.

3D videosuyla da büyük yankı uyandıran ilk single “Not Going Home”, piyasaya çıkışının ardından BBC’de artık bir statü sembolü olan Pete Tong’s Essential New Tune seçilmişti. Birçok müzisyen tarafından etkileyici bir klüp senfonisi olarak tanımlanan ilk single’ın yanı sıra albümde bir çok hit adayı yer alıyor. Daha önce de Faithless’in “One Step Too Far” parçasını seslendiren Dido, yeni albümde de Feeling Good parçasına meleksi vokalleriyle eşlik ediyor. Birbirinden güçlü parçalarıyla Faithless – The Dance, bu yazın bir numaralı dans albümü olma yolunda.

Faithless Hakkında: Karizmatik solist Maxi Jazz, Sister Bliss ve Rollo’dan oluşan, İngiltere’nin en önemli dans müzik gruplarından Faithless, onlara dünya çapında ün kazandıran “Insomnia”, “God Is A DJ” ve “We Come 1” gibi elektronik müzikte çığır açan büyük hitlerle müzik dünyasına damgasını vurmuştu. Bu sonu gelmez büyük başarıların ardından Faithless, uzun bir aradan sonra yeni çıkacak albümleri “The Dance” den en yeni hitleri ve başarılı eski klasiklerini müzikseverlerle uzun bir aradan sonra paylaşmaya hazırlanıyor. Eski formlarından hiçbir şey kaybetmeyen efsanevi grup, bu son çalışmasıyla da yine milyonlarda seyreden bir albüm satışına ulaşmaya niyetli gözüküyor.

1995’de “Salva Mea” parçasıyla ilk çıkışını yapan grup, solist Maxi Jazz’in özellikle rap stilinde söylediği etkileyici vokalleriyle elektronik müziğin en önemli dönemine Faithless ismini kazımıştı. Şarkı sözlerinde sosyo-kültürel olaylara ve ruhani deneyimlere bolca yer veren Maxi Jazz, kendi karanlık ruhunu kattığı parçalarında dinleyenlere çok farklı deneyimler yaşatarak, birçok güçlü performansa imza attı. 1996 -2004 yılları arasında hepsi büyük liste başarısına sahip 5 albüm çıkaran Faithless, kendi stüdyo çalışmalarının yanı sıra Paul Oakenfold ve Robbie Williams gibi ünlü sanatçılarla da işbirlikleri yapmaya devam etti.

Faithless’in Ön Grubu: Bedük!

Üçüncü ve son albümü GO’nun başarısı ve albümün çıkış parçası “Electric Girl”ün radikal videosuyla, yükselişi önlenemez süperstarımız Bedük, Faithless konseri öncesi Küçükçiftlik Park’ta yeni ve eski parçalarıyla akıllarda yer edecek bir sahne şovuna hazırlanıyor. Audiology Records etiketiyle yayınlanan son albümün çıkış videosuyla sınırlarını zorlamayı sevdiğini bir kez daha kanıtlayan Bedük, 17 Temmuz Cumartesi akşamı tüm dans müzikseverleri Faithless’in nefes kesici performansı öncesi ısınma turları atmaya çağıracak. Son albümde tarzını tamamen özgünleştirerek, ilk 2 albümdeki çalışmalarının da üzerinde bir performans gösteren Bedük, zıplatan elektro basları ve akıllarda yer eden şarkı sözleriyle Türkiye’de dans müziğinde rakip tanımıyor.

Haber

İlginizi Çekebilir