The Cranberries İstanbul'u inletti

Dün gece İstanbul’da muhteşem bir konser veren The Cranberries’i dinlemek isteyenler müthiş bir izdiham yarattı.

Saat 20.00’de ön grup olarak Malt’ın sahne aldığı Cranberries’i ön sıralardan izlemek isteyenler erkenden Maçka’daki Küçükçiftlik Park’da yerlerini almıştı. Unilife’ın düzenlediği ve yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı konsere girmek isteyenler yüzünden Maçka’dan Beşiktaş’a kadar kuyruk oluştu.

ZOMBIE COŞTURDU

Saat 22.00’de sahneye çıkması planlanan grup hayranlarını fazla bekletmedi ve 10 dakika gecikmeli olarak 22.10’da sahne aldı. Analyse isimli parçasıyla açılışı yapan grup ardından en bilindik parçalarından bir tanesi olan Animal Instict ile devam eden grup büyük alkış aldı.

Promises, Ridicilious Thoughts, Ode To My Family, Linger, Zombie gibi parçaları seslendiren grup, İstanbul’da olmaktan çok mutlu olduğunu da ekledi. Grubun en çok alkış alan şarkısı ise yine en bilindik parçalarından Zombie oldu. 10 bin kişi aynı anda ellerini kaldırarak Zombie şarkısına eşlik etti ve tempo tuttu.

İSTANBUL BEKLE BİZİ

Grup konserden hemen önce sosyal paylaşım sitesi Facebook’daki hayran sayfasından seslenerek “Turkey, we love you – are you ready!?” (Türkiye, sizi seviyoruz – hazır mısınız!?) yazdı. Konser sırasında hava sıcaklığının 30 derece olduğu İstanbul’da nemden dolayı 40 derecelik bir sıcaklık hissediliyordu. Yılın yaklaşık 10 ayı yağmurlu olan İrlanda ile Türkiye’yi kıyaslayan Dolores O’riordan “Çok sıcak değil mi? Keşke bizim ülkemizde böyle olsaydı. Sürekli yağmur yağar” dedi. Sık sık su içen solist Dolores O’riordan bir kaç defa ön sıradaki hayranlarını da serinletmek için su attı.

Konserde kalabalık sebebiyle sahnede olan her şey dev ekranlara da yansıtıldı. Sahnenin iki yanına ve bir adette konser alanının ortasına kurulan dev ekranlardan da konser görüntülendi.

KONSER ÖNCESİ KANYON VE SORTIE

Konser öncesi Sortie’de yemek yiyen grup gündüz de alışveriş yaptı. Alışveriş yaptığını söyleyen Dolores O’riordan konser esnasında da “Bir sürü şey aldım, ne de olsa ben bir kızım” dedi. Grup bugün de İzmir Çeşme’ye geçecek ve orada da bir konser verecek. Konser için istek listesine Türk yemeklerini ve Türk masajını da ekleyen Dolores O’riordan’ın, rüzgar sörfü ile ünlü olan Çeşme’de de KiteSurf yapmak istediği biliniyor.

 

EN ŞIK ROCK ŞARKICISI

Grubun solisti Dolores O’riordan ise konser sırasında izlediğimiz en şık kadın rock şarkıcılarından biriydi belki de. Sırt kısmında parlak taşlarla bezenmiş kanat figürü olan siyah bir hırka giyen O’riordan’ın hırkasının altında kırmızı, askılı mini bir elbise ve dirseğine kadar uzanan kırmızı bir eldiveni vardı.

Konserin ikinci yarısında kıyafet değiştiren 39 yaşındaki solist, O’riordan siyah dizlerinin altına kadar püsküllü ve farklı tasarımıyla dikkat çeken bir elbise giydi. Siyah bir şapka takan Dolores yine siyah eldivenlerini eksik etmemişti. Ayakkabı olarak ise konserin başından sonuna kadar parlak, koyu renkli bir converse ayakkabı tercih etmişti.

7 YILLIK BEKLEYİŞE DEĞDİ

Ocak 2009’da Dolores O’Riordan’ın Dublin Trinity College’da grup üyeleri ve Noel&Mike Hogan kardeşlerle birlikte verdiği konser, grubun 2003’ten beri birlikte gerçekleştirdikleri ilk konser olmuştu. Hiçbir zaman resmi olarak dağılmayan ancak bir süreliğine birlikteliklerine ara veren grup üyeleri bu konser sonrasında yeniden konserlere başladılar.

Haber

İlginizi Çekebilir