Wyclef Jean devlet başkanlığına soyundu

Haiti Temsilciler Meclisi’nin eski başkanı, Haiti kökenli ABD’li şarkıcı Wyclef Jean’in devlet başkanlığı için adaylığını koyacağını belirtti.

Pierre Eric Jean-Jacques, hip hop şarkıcısının 28 Kasım’da yapılacak seçimlerde yarışacağını belirtirken, Jean’in basın sözcüsü Cindy Tanembaum konu hakkında açıklama yapmadı. Tanembaum, Jean Perşembe gecesi Haiti’de bir açıklama yapacağını belirtti ancak detay vermedi.

Yapılacak seçimlerde “Birlikte güçlüyüz” adlı bir koalisyon kurarak Temsilciler Meclisi’ne geri dönmeyi planlayan Jean-Jacques, “Jean ile bir anlaşmamız var. Ancak bu planı ilk açıklayacak kişi o” dedi. Haiti’de sevilen bir şarkıcı olan Jean, 12 Ocak’ta yaşanan ve yaklaşık 300 bin insanın ölümüne neden olan depremin ardından Yele Haiti adlı yardım derneği kurdu ve milyonlarca dolarlık yardım topladı.

Aylarca Jean’in devlet başkanlığına adaylığını koyacağı dedikoduları yaşandı. Jean ise bu ihtimali değerlendirdiğinin bir işareti olarak “Eğer Başkan Olsaydım” adında bir parça bile hazırladı. 37 yaşındaki sanatçı Haiti’nin başkenti Port-au Prince’in dışındaki bir yerleşim biriminde dünyaya geldi ve sonra ailesiyle New York’a taşındı.

Ancak Jean’in 28 Kasım’daki seçimlerde başkan seçilmesi çok kolay görünmüyor. Birçok kişinin başkanlık için yarışacağı seçimlere adaylığını koyacak isimler arasında Haiti’nin Washington büyükelçisi Raymond Joseph ve Haitili şarkıcı Michael “Şeker Micky” Martelly de bulunuyor.

Adayların Cumartesi gününe kadar isimlerini seçim konseyine bildirmesi gerekiyor. Konseyin direktörlüğünü yapan Jean-Marie Lumier ise bugüne kadar Jean’in seçime adaylığını koymak için işlem yaptırmadığını belirtti. Jean’in adaylığını netleştirebilmesi için Haiti’de en az beş sene yaşamış olduğunu, ülkede mülkü bulunduğunu ve Haiti dışında bir ülkenin vatandaşı olmadığını kanıtlaması gerekiyor.


Haber

İlginizi Çekebilir