Korn'dan enerji patlaması

Metal türünün en popüler isimlerinden biri olan Korn, son albümü Remember Who You Are ile kendine gençlik iksiri aşıladığını ilan ediyor

15 yıl önce metal müzik yavaştan kabak tadı vermeye başlayınca, alternatif arayışlar ya da aynı türe takla attırmaya çalışan işler ortaya çıktı. Nu metal de bunlardan biri. 90’ların ortalarından itibaren tüm dünyada hızla popüler hale gelen nu metal, sıradan metal müziği gibi sert gitar tonlarını zaman zaman rap müzikle kaynaştıran, turn table efektlerini de işin içine katan bir tür. 2000’lerde dünyada patlama yaşayan bu tür bize geç geldi ama alışılması güç olmadı. Genç kulaklar bu tür müziği icra eden ‘yerli malı’ Manga’yı hiç yadırgamadan bağrına bastı. Manga ve dünyada yeni Nu Metal toplulukları bir yana türün babalarından biri de hiç kuşkusuz ABD’li Korn grubu.

KİRLİ TONLAR

Geçen günlerde son albümleri Remember Who You Are EMI Music etiketiyle çıkan Korn, 20 yıla yakındır devam eden kariyeri boyunca 30 milyondan fazla satış kaydetti. İlk albümlerindeki şaşalı günlerinden giderek uzaklaşan topluluk, Remember Who You Are ile o günlerin enerjisini geri getirmiş. Korn son yıllarda türlü süslemelerle dolu, enerjisi zorlama parçalarla karşmıza çıkıyordu. ABD Billboard listelerine de iki numaradan giriş yapan albümde, özellikle Oildale (Leave Me Alone) ve Move On özlenen Korn şarkıları kıvamında. Agresif vokalleri, sert gitarları ve kendine özgü bas melodileriyle yeni kuşağın da gözdesi olacaklarının sinyalini veriyorlar. The Past, Are You Ready to Live ve Doğru yapmak istiyorum / Sınavı geçmek istiyorum / Ve acılı ömrümü tamamlamak istiyorum diyen sözleriyle 40’lı yaşlarına gelen topluluk üyelerinin orta yaş ruh halini yansıtan Lead The Parade türün en güzel örnekleri arasına girebilecek cinsten şarkılar. Bunda 15 yıl önce birileri çıkıp ‘bir gün Türkiye’yi Nu metal’i andıran türde müzik yapan bir topluluk Eurovizyon’da temsil edecek’ dese, herhalde kimseye inandırıcı gelmezdi. Türkiye’de Manga fırtınasının olanca hızıyla eserken fırtınayı yaratan müzik türünün kurucu balarından biri olan Korn, ilk günlerine dönüşlerini her halleriyle, özellikle de kirli tonları ve hiç de nazik olmayan sözleriyle belli ediyor. Bu yüzden Remember Who You Are her türlü dinlemeye değer.

Haber

İlginizi Çekebilir