Egemen Bağış Number1'a konuştu

Number1 ve Radyo KLAS’ ortak yayınında Michael Kuyucu’nun hazırlayıp sunduğu programa katılan Egemen Bağış referandum hakkındaki görüşlerini anlattı

 

 

Evren Paşa Yargılanabilir

Kuyucu’nun referandumdan sonra geçmiş darbe yapanlara bir sembolik yargılama yapılmalı mı şeklinde bir soru sorduğunuda Bağış şu yanıtı verdi “Kimisi zaman aşımına uğrayacağından yargılanamaz diyor, kimisi ise yargılanır diyor. Ama biz 12 Eylül Referandumundan sonra yeni Evren Paşa’ların çıkmasının önüne geçeceğiz. Yeni darbeleri engelleyeceğiz, o madde orada olduğu sürece “bende şansımı deneyeyim” keyfiyetine girebilir. Ben 10 yaşındaydım, babam radyo dinliyordu, babam ben tv etrafına toplandık “Evren paşa çıktı darbe yaptık” dedi.. İletişim yok , o zaman TRT radyosunu  ele geçiren ihtilal yapıyordu, öyle basit bir ülkeydik. Ama şimdi açık ve net iletişim kanallarımız var” Ben kişisel olarak geçmiş darbelerin bir daha olmaması için sembolik yargılanmaların yapılması fikrine katılıyorum” dedi.

 

CHP Müebbet Muhalefet

Eegemen Bağış Türkiye’nin artık profesyonel bir orduya geçmesi gerektiğini şu sözleri ile belirtti “CHP muhalefeti darbeleri şakşaklayan zihniyet, o partide milletin vicdanında yargılandı ve “müebbet muhalefete”   mahkum edildi.Tek partili düzene geçtikten sonra CHP hiçbir zaman tek başına iktidar olamadı. Ben CHP’nin demokrasiye inandığına inanmıyorum, gelsin ispat etsin. Hep çetelerin , baskıcı rejimleri destekledi …Ben onların da hala bu yanlıştan dönmeleri için fırsatlar olduğuna inanıyorum.”

 

Profesyonel Orduya İnanıyorum

Ben profesyonel orduya inanıyorum. Benim askerim profesyonel olmalı en iyi araç ve gereçle donanmalı, uzun vadede öncelikle bunu bir meslek olarak görmesi gerektiğine inanıyorum. 1milyonluk orduya gerek yok, Almanya 200 bin kişilik ordu ile bunu yapıyor. Bu aşamalı olacaktır, zamanla bu profesyonel orduya sahip olmalıyız. Bunun bir aşaması da bedelli askerlik olabilir.

 

U2 Köprüde Klip Çeksin

Michael Kuyucu , Bağış’a U2 konserinin yapılmasında kendisinin de büyük bir rolü olduğunu düşündüğünü söyledi, Bağış ise “bu bir ekip çalışması” diyerek U2 konserinin ilk görüşmelerini aşağıdaki gibi anlattı ” U2 ‘nun solisti BONO ile Amerika’da görüştüm. Ona Türkiye’ye gelmesi için ikna etmeyi çalıştık.Bir sene önce ki görüşmemizde o da bana Türkiye’nin çok yol aldığını söyledi.Ona Türkiye’yi sorduğumda “doğu ile batının buluştuğu” nokta olduğu konusu konuştuk.Bende ona gel bu noktada konser ver dedim. Boğaziçi Köprüsünde konser verin dedim. Tabiî ki lojistik olarak bu pek uygun değildi , ama U2 ‘nun fotoğraf çekmesi , bir görüntü alarak klipinde kullanmasını isterim.

 

Sezen Aksu’dan Özür Dilensin

Michael Kuyucu Egemen Bağış’a son zamanlarda Sezen Aksu için yapılan eleştiriler hakkındaki görüşünü sorduğunda Bağış şu yanıtı verdi : “Sezen Aksu ,bu ülkede en çok genç yetiştiren sanatçıdır, beste fabrikatörüdür, öğretmendir. Bu ülkeye çok şey katmıştır. Böyle bir insana hangi konu olursa olsun böyle davranılması saygısızlıktır, onları buradan özür dilemeye davet ediyorum”

egemen_545339213.jpg

 

Haber

İlginizi Çekebilir